Älgsafari den 20 september 2020

Uppdaterades: 28 november 2020

Gyllenbielska hospitalet med älgsafari i Markaryd

 

Den 2 september 2020.

Avresa från Elinebergskyrkan 07.45 och Knutpunkten läge 9 i Helsingborg kl: 8.00. Vi åker på småvägar till Sånnagården vid Kvidinge där det serveras kaffe med goda smörgåsar. Efter kaffet kan vi besöka grönsaksbutiken.

Vi har bara en kort bit till Kvidinge och Gyllenbielska hospitalet. Detta var en man i Karl den XII armè Håkan Gyllenbielke som skänkte pengar så gamla kunde flytta in och få ett boende på detta hem i början av 1700-talet. Intressant interiör och intressant guidning

Vi tar plats i bussen för att resa vidare till Vittsjö och Furulidens restaurang. Här äter vi lunch inkl sallad bröd & smör och vatten/öl. Kaffe och liten kaka. Vill man ha någon annan dryck går detta att beställa och själv betala.

Efter en härlig måltid reser vi till Markaryd för ett besök på Smålandets älgsafari. Vi tar plats i traktortåget och beger oss in i älgarnas land och vi gör även ett besök i Bisonparken. Under resa i anläggningen kommer vi att få information om djuren. Efter besöken i inhängningarna hinner vi med ett besök i souvenirbutiken.

Så tar vi plats i bussen för att åka till Hillesgården där det kommer att serveras eftermiddagskaffe med något gott därtill. Eventuellt kan man göra ett besök i någon av gårdens butiker innan vi åker hemåt med beräknad hemkomst till kl: 18,30.

Pris per person vid minst 40 personer 815.-. I resan ingår: Bussresa, förmiddagskaffe, guidat besök på Gyllenbielska hospitalet i Kvidinge, lunch på Furulidens restaurang i Vittsjö, traktortåg med guidning i älgahänget, eftermiddagskaffe med något gott därtill och moms.

Välkomna med på älgsafari.

Publicerades: 09 april 2020 Uppdaterades: 28 november 2020