Tillsammans mot ensamhet

Uppdaterades: 13 december 2020

Projektet ”Ofrivillig ensamhet”, som drevs av SPF Samorganisation i Helsingborg (SAM), har avslutats av SAM. I stället förbereder SAM projektet ”Tillsammans mot ensamhet”, som kommer att arbeta för att motverka ofrivillig ensamhet hos äldre. I Kärnan har vi ansökt om medel från Socialstyrelsen för att kunna erbjuda medlemmar utbildning i hur man kan använda en smart-telefon för bankärenden, videokontakt med nära och kära och mycket annat. Ett sätt att bryta ensamhet.

SPF Kärnan har bildat vänträffar för ofrivilligt ensamma människor

Vi träffas en gång i månaden på Ringstorpsgården för att umgås, fika, planera olika aktiviteter och bara vara. Den sociala delen är ju så oerhört viktig för oss att må bra och då är du inte ensam. Ofrivilligt ensamhet kan vara svårt att hantera, många har det svårt i ensamheten och lider i det tysta och det påverkar kroppen negativt. Alla har vi säker fått erfara hur det känns.

Låt oss umgås och välkommen till oss.

Vi arbetar tillsammans med kommunen för att fånga upp människor som känner sig ensamma och denna vänträff är ett led i det arbetet. 

Detta är numera ett projekt som drivs av SPF Seniorerna Samorganisation SAM och inte längre en aktivitet hos SPF Kärnan.

Publicerades: 19 augusti 2018 Uppdaterades: 13 december 2020