England den 1-7 september

Sydvästra England med Cornwall och Morden i Midsomer

Vår resa tar oss till grevskapet Oxfordshire, vid övre Themsenfloden, och södra Englands grevskap Cotswolds, Somerset, Wiltshire, Dorset, Devon och Cornwall. Landskap och platser vi känner igen från otalet tv-serier och filmer. Gröna kullar, låglänta hedar, små idylliska byar och städer och romerska minnesmärken.Resan är komponerad av vår Englandskännare Jöran Nielsen med lång erfarenhet av resmålet och som är reseledare.
DAG 1: LONDON – OXFORD Vi flyger direkt till London. Väl i England möts vi av vår reseledare Jöran och tar oss västerut mot Oxford. På vägen stannar vi för bensträckare. Tid för lunch och därefter går vi en promenad för att lära känna staden. Sedan är det dags att åka till vårt hotell för incheckning och middag. (M)

DAG 2: MORDEN I MIDSOMER  Bland lummiga trädgårdar och pittoreska hus löser den metodiska och eftertänksamma kommissarie John Barnaby mystiska mordfall i kriminalserien, Morden i Midsomer. Vi gör en tur i seriens tecken, ser olika inspelningsplatser. Även andra serier och filmer som Inspector Morse, Miss Marple, Poirot och Downton Abbey. Vi besöker även Churchills grav. Gemensam middag på kvällen och de som vill kan följa med Jöran på en  pubrunda. (F, M)

DAG 3: OXFORD - BATH – CORNWALL. Vi reser söderut genom Cotswolds och Castle Combe, som utnämnts  till Englands vackraste by, innan vi når Bath. Hela den gamla stadsdelen finns med på Unescos världsarvslista. Orten blev populär under 1700-talet när de rika drogs till staden och dess hälsobad och källor. Vi besöker de romerska baden samt katedralen och ges tid att på egen hand upptäcka Bath. Vi kör över den vidsträckta Dartmoor heden mot Cornwall och vårt hotell som ligger i Falmouthtrakten. Middag.  (F,M)

DAG 4-5: CORNWALL Två heldagar med utfärder i Cornwall. Vi besöker de spektakulära Trebah gardens, ett subtropiskt paradis. Trebah är ett resultat av 175 års forskning och byggnation. Trädgården mynnar ut i en privat strand. Cornwall var tidigare Storbritanniens fattigaste landskap och utvinning av porslinslera var en av få inkomsterna. I en av de övergivna lerkratrarna har Tim Smit skapat det så kallade EdenProject, en sänka full av skimrande jättebubblor. Det är gigantiska växthus med plats för såväl vattenfall som regnskog. Grevskapets mest besökta sevärdhet, granitklipporna Lands End står också på agendan. I Porthcurno ser vi Rowena Cades livsverk, Minack Theatre, med havet som kuliss. På herrgården Lanhydrock, en pampig viktoriansk egendom, ansedd som den vackraste i grevskapet får vi tid att promenera runt i några av husets 61 rum och kanske njuta ”a nice cup of tea”.  Vi kommer också till Cornwalls huvudort Truro och St Ives . (F, M)

DAG 6:  CORNWALL – SALISBURY Vi kör nordost via Exeter till Salisbury. Längs med vägen stannar vi för lunch och afternoon tea. Där floderna Avon, Nadder och Wiley rinner samman, ligger Salisbury. Här finns Storbritanniens högsta domkyrka, Salisbury Cathedral, som vi besöker. Salisbury är också känt för att ha flest pubar per invånare i hela England. Här bor vi på ett anrikt hotell. Middag. (F, M)

DAG 7: WiNCHESTER & HEMRESA
På vägen mot London stannar vi i den tidigare huvudstaden, Winchester, med sin katedral, som är en av Englands största och Europas längsta katedral. Här är den berömda författaren, Jane Austen, begravd. Tid för tidig lunch innan vi åker vidare till flygplatsen för hemresa. Åter Köpenhamn under kvällen. (F)

Information om resan: Under resan besöker vi platser med trappor och ojämna markförhållanden. Ibland kan inte bussarna köra hela vägen fram till hotellen/sevärdheter. Vi rekommenderar därför att ni kan promenera minst 1,5 km i lugn takt för att få ut det bästa av resan. Detta är en gruppresa med ca 25-35 resenärer.

Preliminära flygtider (Norwegian):
Kastrup - Gatwick  08.00 - 09.15    Gatwick - Kastrup  15.35 - 18.25
Preliminära hotell: Best Western Plus Linton Lodge, Oxford*** (2 n)
Penmere Manor Hotel, Cornwall**** (3n)  Best Western Red Lion, Salisbury****(1n)

PRIS med 35 delt.17 950 kr.
PRIS med 30 delt.18 450 kr.
PRIS med 25 delt.18 950 kr.

RESLÄNGD: 7 DAGAR  AVRESA: 1 SEP 2022.

Bindande anmälan till Elisabeth Lord, tel. 070-712 35 72. Första anmälningsdag
tisdag 1 mars dock senast fredag 1 april

Utförligare resebeskrivning på på vår anslagstavla i Medborgarhuset.