Spreewald 22-26 maj

Resa till SPREEWALD med BERLIN och DRESDEN

Researrangör: Belton Travel / Kristianstad Buss.

Spreewald är ett fantastiskt område att besöka. Ett historiskt kulturlandskap,10 mil sydost om Berlin, där floden Spree har formats till en labyrint av småfloder. Vi gör en båtutflykt i detta unika område och färdas på traditionellt sätt med en ”Kahn”. Vi inleder vår Tysklandsvistelse med övernattning och rundtur i Berlin. En av dagarna besöker vi konst- och kulturstaden Dresden.

Dag 1. BJÄRRED - BERLIN Avresa med buss på morgonen. Färja Gedser – Rostock. Under överfarten kan vi äta lunch och shoppa. På kvällen kommer vi fram till Abba Berlin Hotel, där vi övernattar efter en gemensam middag.

Dag 2. BERLIN - COTTBUS Efter en god frukostbuffé får vi en intressant guidad stadsrundtur i Berlin. Sedan åker vi vidare till Cottbus och checkar in för tre nätter på Novum Hotel am Seegraben. Gemensam middag i hotellets restaurang.

Dag 3. Utflykt i SPREEWALD. Från Lübbenau gör vi en 4-timmars båttur genom det natursköna Oberspreewald med en Kahn, en stakpråm. I byn Lehde besöker vi det intressanta friluftsmuseet. Vi äter en gemensam lunch på ett av de små värdshusen. Kanske köper vi med oss regionens kända specialitet, Spreewaldgurkan.  Eftermiddagen spenderas efter eget önskemål. Vi avslutar dagen med en god middag på vårt hotell.

Dag 4. DRESDEN med sina kulturskatter. På morgonen reser vi till Dresden, delstaten Sachsens huvudstad, vackert belägen i floden Elbes dalgång. Vi gör en stadsrundtur både till fots och med vår buss och får också tid för egna strövtåg. Vi får bl.a. se barockslottet Zwinger, Frauenkirche, Semperoperan och Gamla stan. Vi får tid för egna strövtåg och får se stadsdelen Neustadt. Vi besöker även Residenzschloss – en höjdpunkt. På kvällen gemensam avslutningsmiddag.

Dag 5. HEMRESA. Efter frukost åker vi norrut till Rostock. Innan vi tar färjan till Gedser får vi möjlighet till prisvärd gränshandel. Ombord på färjan har man gott om tid att äta lunch. Vi reser vidare genom Danmark och når Bjärred på kvällen efter minnesvärda dagar i ett mycket vackert och unikt kulturlandskap.

Buss från Nordmannavägen den 22 maj kl. 7.30. Endast denna påstigningsplats. Beräknad hemkomst torsdag 26 maj kl. 20.15.

Bindande anmälan till Elisabeth Lord tel. 070-712 35 72. Första anmälningsdag mån.    7 feb.och senast sön. 20 mars.

Pris: 6 650 kr per person vid min. 35 deltagare. Enkelrumstillägg: 1 300:-
Frivilligt avbeställningsskydd: 200 kr.
I priset ingår: Resa i modern turistbuss. En natt med del i dubbelrum på Abba Berlin Hotel och tre nätter med del i dubbelrum på Novum Hotel am Seegraben, Cottbus. Middag på hotellet dag 1–4 och frukost dag 2–5. Stadsrundtur i Berlin och båttur med ”Kahn”, Lübbenau, inkl. lunch, Gasthaus Oppot. Entré till Friluftsmuseet.Utflykt till Dresden med guidad stadsrundtur.Entré och visning på Residenzschloss.  Reseledarservice.