Småland den 27-28 juli

Hyttsill, Konst och Luffarmuseum

Researrangör: Belton Travel/Kristianstad Buss
Dag 1 – BERGDALAHYTTAN
Efter upphämtning åker vi till Ljungby Gästis för att äta en vällagad lunch. Mätta och belåtna åker vi en kort bit till Ljungbergmuseet vid Lagans strand mitt i Ljungby. Här får vi en intressant guidad visning, innan vi far vidare till vårt hotell Scandic i Växjö.

På kvällen åker vi till Bergdalahyttan för att uppleva hyttsill. I hyttan står det uppdukat på det gamla traditionella viset med isterband och fläsk ihop med bakad potatis och delikata tillbehör. Under måltiden blir det underhållning & mästerlig glasblåsning. Till efterrätt blir det givetvis en smarrig ostkaka med sylt, grädde och kaffe förstås.

Dag 2 – LUFFARMUSÉET I BODA
Efter en god frukost checkar vi ut och samlas åter i bussen. Idag går resan i luffarepokens tecken till Hönsa-Lottas Luffarmuseum i Boda. Här blir vi varmt mot-tagna av ”Snacke-Per & Stolla-Hedda”. Vi får höra om glasets historia och bjuds på unik underhållning medan köket förbereder vår luffarbuffé. Det blir hemlagade isterband, köttbullar, kroppkakor och omelett med många goda tillbehör. Efter 3-4 timmar har vi också upplevt Luffarnas pryl-och glasutställning med ca 15000 föremål. Nu återstår bara hemresan. Vi kommer hem med härliga minnen och kanske en och annan souvenir i bagaget.

Pris 2 195: - per person.  Enkelrumstillägg 350: -  Minimum 35 personer.
I priset ingår: Resa i modern turistbuss, lunch Ljungby Gästis, guidad visning på Ljungbergmuseet, hyttsill och glasblåsning, Hönsa-Lottas Luffarmuseum med luffar-buffé, visning och underhållning. En natt med del i dubbelrum på Scandic Hotell strax utanför Växjö. Hotellet har pool och bastu.

Bindande anmälan till Elisabeth Lord, tel. 070-712 35 72
Första anmälningsdag måndag 21 mars och senast onsdag 25 maj