Barberaren i Sevilla

Malmö Opera

BARBERAREN I SEVILLA, Malmö Opera
Söndagen den 20 februari 2022 kl.16.00

Buss från Nordmannavägen kl.14.40 / Medborgarhuset kl.14.45. Beräknad hemkomst cirka kl. 20.00

Bindande anmälan till: Elisabeth Lord tel: 070-712 35 72
Första anmälningsdag: Tisdagen den 23 november dock senast onsdagen den 5 januari 2022.
Pris: 770 kronor. I priset ingår teaterbiljett och buss.

Betalning skall vara insatt på bankgiro 326-7002 SPF Gamla Bjered senast fredagen den 11 februari. Tänk på att det vid bankgiro kan ta upp till tre bankdagar innan vi får betalning. Glöm inte ange namn och Barberaren.

Operan
Gioacchino Rossinis opera Barberaren i Sevilla är en av de mest sedda, älskade och nynnade operorna någonsin. Full av humor berättar den en historia om hur ung kärlek besegrar dumhet och girighet.

”Figaro, Figaro, Figaro!” Alla ropar på Figaro, stadens fixare som hjälper till med det mesta. Nu har hans vän, greve Almaviva, blivit förälskad i Rosina, som hålls inspärrad av sin gamla förmyndare. De båda unga männen tar till alla knep de kan för att komma i kontakt med Rosina. Serenader under balkongen, påhittade namn, förklädnader, lögner, hemliga brev och andra mer eller mindre kreativa metoder.

I den här uppsättningen, från operafestivalen i Glyndebourne, är det tydligt varför Barberaren i Sevilla har blivit en av de mest älskade operorna. Det är underhållande, roligt och smågalet med vackra kända melodier.
Regi:       Annabel Arden
DirigentAlexander Joel / assisterande David Niemann

Medverkande:
Levy Sekgapane spelar Greve Almaviva, Rafael Fingerlos spelar Figaro,Theresa Kronthaler spelar Rosina, Christophoros Stamboglis spelar Basilio, Daniel Giuglianini spelar Bartolo, Elin Eriksson spelar Berta

Övriga medverkande:
Maxime Nourissat, Pelle Ask, Jacob Danielsson, Joaquin Cozzetti, Malmö Operas herrkör och Malmö Operaorkester

 Välkommen till 2022-års första teaterbesök!

Resegruppen