Äerö Resan

Uppdaterades: 20 januari 2020

Resa 1: 26–28 maj 2020 Resa 2: 2–4 juni 2020

Reseinformation.

Mejla eller ring redan den 3 februari kl 09.00 för störst möjlighet att komma med på resan.

              

Färingtofta Resan till Aerö 2020 Resa 1: 26–28 maj 2020 Resa 2: 2–4 juni 2020 Resan arrangeras av Kristianstadbuss – Belton Travel med Sune Håkansson som reseledare. Resan sker i samverkan med våra grannföreningar i: Perstorp Ljungbyhed Klippan Bjuv Åstorp Örkelljunga Första anmälningsdag är den 3 februari klockan 09.00 och sista den 14 februari. Medlemmar ringer till sin respektive förenings reseansvarig. Först till kvarn gäller. Anmälan till resan gör ni genom att ringa till: Bo Hansson 070-334 10 25 Viola Hansson 0435-44 21 66 eller mejla till: bosseoviola@telia.com Välkommen med er anmälan! 

Stockrosor, böljande sädesfält och färgglada små hus med halmtak. Danska Aerø är en tre mil lång sagoö, belägen längst ner i det sydfynska havet! I priset ingår: • Resa i modern turistbuss • Bro, väg & färjeavgift • 2 nätter med del i dubbelrum, inklusive halvpension på Aerø Hotel • Båttur Svendborg - Aerø tur & retur • Besök på Söbygaard, Skjeldneas fyr & Bregninge Kirke, Voderup Klint & Marstal Kirke • Rundvisning & provsmakning på Rise Bryggeri Ærø eller Ärö är en ö söder om Fyn i Danmark. Ön är 88 km² stor och har 6 286 invånare. De största orterna på ön är Ærøskøbing och Marstal. Ön tillhör Ærø kommun.Yta: 88 km².

Dag 1 Efter upphämtning på överenskommen plats går färden via Öresundsbron, Stora Bältbron och fram till Svendborg på Fyn. Här blir det tid att avnjuta en lunch på egen hand innan vi kör ombord på färjan. Båtturen till Aerø tar cirka 75 minuter och går genom den vackra danska Övärlden. Väl framme på den lilla sagoön, parkerar vi bussen och bekantar oss med den gamla mysiga delen av Aerøkøbing. Vi samlas sedan åter i bussen och åker vidare till öns största ort, Marstal, och vårt Aerø Hotel. Vidare checkar vi in och gör oss bekväma i våra rum. På kvällen samlas vi för en gemensam middag i hotellets restaurang. Övrig tid spenderas efter egna önskemål.

Dag 2 Efter frukost samlas vi klockan 9:00 i bussen för att göra en intressant rundtur på ön. Vi kommer att besöka Söbygaard, Danmarks minsta herrgård, Skjoldenäs fyr, med fantastisk utsikt över Aerø och det vackra sydfynska öhavet. samt Bregninge Kirke som är en av Aerøs vackraste kyrka från 1200-talet. Efter en intressant förmiddag behöver vi fylla på med ny energi. På öns egna Rise Bryggeri med gamla anor får vi en rundvisning med provsmakning och här finns även möjlighet att köpa sig en god lunch. Mätta och belåtna tar vi oss vidare till Voderup Klint-en av den vackraste platsen på Aerø. Framför oss har vi en unik vy som breder ut sig. Klippan är 33 meter hög och består av flera kilometer långa stegformade terrasser som knyter havet med den upphöjda delen av ön. -Ett minne för livet! Vi tar oss tillbaka till hotellet och på kvällen samlas vi i restaurangen för en gemensam middag,

Dag 3 Utvilade och efter en god frukost checkar vi ut och gör oss redo för avfärd klockan 9:15. Vårt första stopp gör vi vid Marstal Kirke. Här blir det tid att beskåda gamla skepp och andra vackra ting som smyckar kyrkan. Färden går sedan vidare till Aerøkøbing där vi strosar runt på egen hand. Klockan 14:35 avgår färjan som ska ta oss till Svendborg. Är man hungrig eller fikasugen så finns det restaurang & café ombord. Väl i land kör vi vidare över Stora Bältbron, Öresundsbron och är snart på svensk mark igen. Vi tar farväl med oförglömliga minnen och säkert en och annan souvenir i bagaget. HOTELLFAKTA Aerø Hotel ligger med 12 minuters promenad från stranden och 10 minuters promenad från centrala Marstal på Ærø. Här finns rymliga rum med platt-TV och gratis Wi-Fi. En gratis inomhuspool är öppen under sommaren. Alla rum på Ærø Hotel - Skipperbyen Marstal har skrivbord och eget badrum. Familjerummen har badkar, medan de andra rummen har dusch. Traditionella danska rätter serveras på Ærø Hotels restaurang. Här finns även biljardbord & cykeluthyrning. Stranden Halen och Marstals sjöfartsmuseum ligger båda 1 km från hotellet. Det erbjuds gratis buss med täta avgångar, direkt utanför hotellet. *Med reservation för feltryck och ändringar!

Publicerades: 19 januari 2020 Uppdaterades: 20 januari 2020