Resa till Bohuslän

Uppdaterades: 07 januari 2020


Bohuslän 23 - 26 juni 2020

Dag 1- 23/6
Vi reser från Staffanstorp, James grill kl. 08.00 för färd norrut via västkusten förbi Göteborg till Stora Höga där vår guide Lisbeth kliver på bussen. Vi skall denna dag göra ett besök ute på "Saltö" - känd från TV-serien med samma namn. Vi får bl.a. se "Blomgrens tobaksaffär" - restaurangen "Lilla Hunden". Lunchen äter vi på
Pensionat Rågårdsvik, där Emilie i Saltsjöserien jobbade. Vi åker vidare mot Uddevalla och vårt hotell Bohusgården. Middag på kvällen.

Dag 2-24/6
Efter en riklig frukost ger vi oss ut på nya äventyr. Idag skall vi bl.a. besöka Smögen med sin berömda brygga, Hunnebostrand, Fjällbacka- känt för bl.a. Ingrid Bergman och Camilla Läckberg. Vi äter lunch och har lite egen tid i denna lilla fina ort innan vi åker tillbaka till hotellet. Middag på kvällen.

Dag 3-25/6
Idag skall vi ut i den bohuslänska skärgården. Vi kliver på Windros i Fiskebäckskil och vi börjar med att dricka kaffe med fralla under tiden som båten tar oss inomskärs i Evert Taubes fotspår via Nordströmmarna, Malö-strömmar och Ellösefjorden. Vid lugnt väder går vi på utsidan via Vasholmarna och Islandsberg. Vi besöker
Gullholmen - ett skärgårdssamhälle och vi äter vår lunch ombord. Resan avslutas där vi började i Fiskebäckskil. Åter till hotellet och middag på kvällen.

Dag 4-26/6. Reseledare
Vi äter frukost och packar sedan in våra väskor i bussen och ger oss av för vår sista dag i vackra Bohuslän. Denna dag skall vi ut på Flatön och besöka Handelsman Flinks handelsbod. Vi upplever även den Taubeska atmosfären. Vi tar färjan över Malö strömmar och gör ett litet kaffestopp vid Skåpesund. Vi besöker Klädesholmen som är sillkonservernas ö. På väg hem kör vi via Skärhamn - Tjörnbroleden till Stenungsund och vidare mot Kungälv. På Fars Hatt äter vi dagens lunch. Via Göteborg-Halland är vi tillbaka i Staffanstorp sen kväll.

I priset ingår resa med helturistbuss, logi del i dubbelrum, förmiddagsfika med fralla dag 1, Luncher dag 1,2,3,4.
Middagar dag 1- 3. Utflykter enligt programmet. Båttur med förmiddagskaffe och fralla. Reseledare.

Pris: 5 950.--/per person vid minst 30 deltagare. Enkelrumstillägg 1 090:--

Hotell Bohusgården, Uddevalla, ligger alldeles vid Byfjorden (nybyggd spaavdelning - entre 95:--)

Anmälan till Brita Kristiansson tfn 073-7440794 brita.kristiansson@gmail.com senast 8 maj 2020.

Arrangör Bussapågarna/Bromöllabuss

Publicerades: 30 december 2019 Uppdaterades: 07 januari 2020