Östersjön runt

Uppdaterades: 20 december 2018

ÖSTERSJÖN RUNT 9 DAGAR

27 maj – 4 juni 2019

PRIS 8245:-

Enkelrum 2195:-

Här kommer en upplevelseresa med mycket innehåll som Ni inte får missa. Allt ingår. Frukost o middag. Lokala guider enligt program. Buffè både på båten till Tallin och hem från Gdansk. Detta var inte självklart när jag började prata med Rolfs Buss. Skam den som ger sig. Sen är det inte fel att, bortsett från dag 1, att det bara är dagsturer runt 30 mil. Givetvis blir det Pic Nic för att slippa dyra luncher.

Dag 1. Hemorten – Stockholm 27/5

Avresa från Helsingborg under morgonen. Vi kommer att servera Kassler med potatissallad på vägen till Stockholm. Då ingår det vin i priset på 65 kr. Meddela om Ni inte vill ha något. Vi stannar givetvis så att de som vill kan gå in och äta på raststället. Sen kommer vi till Stockholm där vår båt till Tallinn avgår 17:30. Vi reser med en av Tallinks färjor och bor i tvåbäddshytter med båda sängarna på golvet. Middagsbuffé under kvällen ingår.

Dag 2. Tallinn 28/5

Frukostbuffé. På kajen väntar en lokalguide som tar oss med på en rundtur i den Estniska huvudstaden. Här finns sevärdheter som exempelvis Domberget och Alexander Nevskijkatedralen. En del av rundturen görs till fots. Under eftermiddagen checkar vi in på hotell Sokos Hotel Viru. Middag på hotellet under kvällen.

Dag 3. Tallinn – Riga 29/5

Efter en tidig frukost reser vi mot Lettland. Vid lunchtid kommer vi fram till Lettlands huvudstad Riga. Under eftermiddagen gör vi en rundtur med lokalguide mellan 14:30 - 17:30. Vi beundrar både den medeltida stadskärnan och den nyare jugendbebyggelsen. Efter rundturen checkar vi in på Radisson Blu Hotel Latvija. Middag på hotellet under kvällen.

Dag 4. Riga – Vilnius 30/5

Frukost och därefter reser vi mot Litauen. I Vilnius checkar vi in på Ibis Vilnius Centre, där vi ska bo i två nätter. Middag på hotellet under kvällen.

Dag 5. Vilnius 31/5

Efter frukost gör vi en stadsrundtur med lokalguide mellan 09:00 - 12:00. Delar av Vilnius lades i ruiner under andra världskriget men har senare återuppbyggts. Stadens historiska centrum finns med på Unescos världsarvslista och hyser många betydande byggnader från olika epoker, som gotik, renässans och barock. Lunch intas på egen hand. Middag på hotellet på kvällen.

Dag 6 Vilinus – Ketrzyn 1/6

Frukost och avresa mot Polen. På vägen ner till Ketrzyn gör vi ett stopp för lunch på lämplig plats. Under eftermiddagen gör vi ett besök på Wilcze Gniazdo, där Hitler hade sitt militära högkvarter på östfronten, kallat Varglyan. Vid Varglyan väntar en lokalguide som visar oss runt mellan 16:00 - 18:00. Efter rundturen beger vi oss till Hotel Krasicki i Lidzbark Warminski för incheckning och middag.

Dag 7. Lidzbark Warminski – Gdansk 2/6

Frukost på hotellet. Därefter beger vi oss till Gdansk under förmiddagen för att checka in på Hotell Novotel Gdansk Centrum. Under dagen har vi egentid i staden innan vi sedan avnjuter middag på hotellet under kvällen.

Dag 8. Gdansk – Gdynia 3/6

Efter frukost får vi en guidad rundtur i Gdansk med lokalguide mellan 10:00 - 13:00. En del av rundturen görs med buss och en del till fots i gamla stan. Efter en fri eftermiddag reser vi vidare till hamnen i Gdynia där vi går ombord på Stena Lines färja som avgår 21:00. Under överfarten på kvällen ingår middagsbuffé.

Dag 9. Karlskrona – hemorten 4/6

Frukostbuffé ombord på båten. Vi beräknas anlända till Karlskrona cirka 07:30. Vi reser västerut och beräknas nå Helsingborg omkring 11:00.

Anmälan gör Ni till mig, Leif Borgnér. Alla kontakter med Rolfs buss sker via mig i första hand. Detta för att det är en gruppbokning.

Skicka mail till leif.borgner@outlook.com eller ring eller skicka sms till 0733 66 41 21. Jag antecknar alla och bekräftar Er anmälan. Efter den 7 dec kommer det ett inbetalningskort från Rolfs buss på anmälningsavgiften. Då skall Ni betala in 200 kr per person! Så Julen klarar sig.

Sen skall resterande belopp vara betalt senast 45 dagar före avresan, runt den 8 april 2019. Skulle det hända något efter slutbetalningen får man inga pengar tillbaka. Är man sjuk får man ett intyg till sitt försäkringsbolag. Så se till att Ni har ett avbeställningsskydd.

Varmt Välkomna med på denna upplevelse resa till De Baltiska länderna.

Hoppas Ni också känner för denna tur. Alla välkomna. Resan sker tillsammans med Spf Seniorerna Kärnan i Helsingborg.

Maj-Britt o Leif

Program Östersjön Runt.pdf

Arrangör Rolfs Buss

SPF Seniorerna arrangerar inte resor i egen regi! En auktoriserad resebyrå/Researrangör står alltid för arrangemangen.

Publicerades: 09 november 2018 Uppdaterades: 20 december 2018