Göta Kanal

Uppdaterades: 08 januari 2019

Kryssning på Göta kanal med Ryttmästarbostaden Den 29 – 31 juli 2019.

Kryssning på Göta kanal med Ryttmästarbostaden Den 29 – 31 juli 2019.

29 juli/Dag 1

Avresa från Elinebergsvägen 4 kl. 7:15 och från Helsingborg Knutpunkten läge 9 kl. 7:30. Vi reser mot Småland, stannar till för förmiddagskaffe i Ljungby. Efter gott kaffe reser vidare förbi Värnamo och Jönköping och stannar till för lunch på Holmenstugan nära Habo. En av landets mer kända kyrkor är Habo med sina målningar. Vi gör ett besök i denna kyrka. Så reser vi vidare för ett besök i Kungslena kyrka. Detta är en plats med mycket intressant historia. Vi fortsätter på småvägar upp till Hornborga sjön. Det är ju här som tranorna dansar på våren innan de flyttar upp till Norrland. Nu blir det bra att checka in på First hotell Billingen vid Skövde. Här kommer vi också att äta dagens middag.

30 juli/Dag 2

Stor frukost förstås innan vi reser ut på nya äventyr. Vi beger oss till Karlsborg och kommer där att gå på M/S Sandön som kommer att ta oss lugnt och skönt till Töreboda i den delen av Göta Kanal som många anser vara den vackraste. Under resan serveras lunch ombord på båten. Så möter bussen upp i Töreboda och vi fortsätter resan på några av vårt lands vackraste vägar.

Vi avslutar dagen med en mycket intressant plats. Vi skall besöka Ryttmästarbostaden och Bernhard Englund bördig från Ödåkra. Han kommer att visa oss runt i sina härliga byggnader från soldattorpet till ryttmästarbostaden och historierna kommer en efter en att avlyssnas. Här kommer vi också att äta en härlig buffé. Ett mycket händelserikt och överraskande besök, missa inte detta. När vi är färdiga efter en härlig eftermiddag/kväll återvänder vi till Billingen och First Hotell.

31 juli/Dag 3

Efter frukosten checkar vi ut från vårt hotell. Vi beger oss nu till i Varnhems kloster. Där vi får en guidad rundvandring och får höra en intressant historia om denna byggnad. Dagens lunch äter vi i Björkhaga i Mullsjö. Nu skall vi till något helt annat, nämligen Tage Andersens skapelse på Gunillaberg. Här har vi fantastisk trädgård med en kanske lite annorlunda konstutställning.

Så tar vi Nissastigen söderut. Vi stannar till längs med vägen för avslutningskaffe, innan vi kommer tillbaka till Helsingborg.

I resan ingår: All bussresa, förmiddagskaffe dag 1, lunch dag 1,2 och 3 middag dag 1 och 2 frukost dag 2 och 3 kryssning på Göta kanal med M/S Sandön, guidad rundtur på Varnhemklosterkyrka, besök med middag och guidning på Ryttmästarbostaden vid Simsjön, entré till Gunillaberg, avslutningskaffet, övernattning del i dubbelrum och moms.

Pris för resan 3 490 kr Enkelrumstillägg 400 kr

Anmälan till Leif Borgner på tel 0733664121, 042-281958 eller på e-post leif.borgner@outlook.com eller till JP Resor på telefon 042-242402 eller e-post jp@jpr.se

Senast tio dagar efter anmälan betalas anmälningsavgift på 400 kr per person på JP RESORS bankgiro. Resterande betalas senast den 1 juli 2019.

Göta Kanal 3 dagar Med Leif Borgner.pdf

VÄLKOMMEN MED PÅ RESAN.

Arrangör: JP RESOR

Publicerades: 08 januari 2019 Uppdaterades: 08 januari 2019