28/8 Studiebesök hos Sweed

Uppdaterades: 06 september 2018

Ett 60-tal medlemmar passade på då SPF Munka fick göra ett studiebesök hos Sweed i Höja.

  • Björn Höjrup berättar om Sweed
  • Sweeds vackra försöksodlingar
  • Björn Höjrup berättar om Sweed
  • Sweeds vackra försöksodlingar

Grundaren Björn Höjrup gjorde en mycket intressant förevisning och berättade massor om blommor som vi inte hade en aaning om..

Vem kunde t ex gissa att om man tar 1 gram petuniafrön så har man 80 000 st!! Vilket pilleri att så ett i taget..
Björn som redan i barndomen med viss påverkan av föräldrarna, bestämde sig för att bli hortonom, började sin yrkesbana på Weibulls i Landskrona.
Efter att Weibulls blivit sålt till Cardo och sen bytte huvudägare flera gånger bestämde Björn sig för att det var dags att starta eget. Starten med egen fröhandel skedde i lägenheten i Ängelholm med försöksodlingar på olika håll där han kunde disponera en bit jord. Efter 2 år dök det perfekta tillfället upp då gården i Höja, som vi nu besökte, blev till salu. Där har man nu huserat i 23 år och konstaterat att den första känslan var rätt, -här fungerar det väldigt bra med försöksodling av det enorma sortimentet i Sweeds katalog!
Det innebär att hela sortimentet har provodlats här och Björn & Co kan därmed intyga att det man saluför fungerar att odla i vårt land. Givetvis med hänsyn till våra olika odlings-zoner. De sorter som inte blir bra ute i Höja tas bort oavsett om de råkar vara populära på annat håll.

texten kommer att uppdateras.

Publicerades: 06 september 2018 Uppdaterades: 06 september 2018