Havsbaden 18/3

Uppdaterades: 22 maj 2019

Årets 2:a promenad

Trots en rejält kalla vindar var det 28 medlemmar som samlades vid vår lokal och samkörde till Havsbadskjollen i Ängelholm. Vid Klitterhus stannade gruppen och tittade på havet samt konstaterade att bryggan fortfarande inte var reparerad. På en skylt förra året stod det att den skulle vara klar till våren 2018, så man kan undra.. Kanske "ansvariga" skulle göra studiebesök i andra kommuner och se hur man löst motsvarande frågor? Falkenberg är väl en stad som är ungefär lika stor som Ängelholm? Där har man en jättefin brygga som är flera hundra meter lång och är några kända problem. Likaså Bjärred en liten kommun med en jättefin berömd bygga. Skulle vi inte i Ängelholm kunna få till en brygga på säg 50 meter i alla fall?? Nåja, man kan ju fundera lite..
Promenaden gick vidare genom "sommarstugeområdet" som numera är ett område med huvudsakligen permanentboende. Vi tittade på några stugor med den ursprungliga stilen från 1918-19 när området anlades, dessa firar alltså 100-årsjubileum! När man sedan kommer fram till området som håller på att byggas upp järnvägen, paralelltrapetsen, så blir det slående kontraster.
Det blev alltså en riktigt omväxlande promenad på några kilometer innan det blev återsamling vid "kjollen" där bilarna med kaffekorgarna väntade. Eftersom där finns bord och bänkar passade det väldigt bra och kaffet smakade såklart gott efter en härlig promenad.

Publicerades: 01 april 2019 Uppdaterades: 22 maj 2019