Herrarnas matlagning

Uppdaterades: 01 november 2018

Webredaktören besökte herrrarnas matlagnings-cirkel en tisdagskväll i oktober.

  • Strax är det serverat!
  • Carl-Axel har brått i köket!
  • Smaklig spis!
  • Varmrätten: laxfylld rödspättafilé!
  • Desserten är på gång!
  • Voilá!
  • Car-Axel, Roland och Åke njuter!
  • Jo, lite efterarbete blir det ju!
  • Strax är det serverat!
  • Carl-Axel har brått i köket!
  • Smaklig spis!
  • Varmrätten: laxfylld rödspättafilé!
  • Desserten är på gång!
  • Voilá!
  • Car-Axel, Roland och Åke njuter!
  • Jo, lite efterarbete blir det ju!

Webredaktören besökte herrrarnas matlagnings-cirkel en tisdagskväll i oktober.
Stefan Hahne tog förra året över från Per Lindskog som ledare för den här cirkeln som nu är inne på 8:e året.
Varje termin är det fulltecknat med "gubbar" som varje gång hjälps åt att laga en 3-rättersmeny där det också ingår att baka något bröd till maten eller gott till desserten.
-Det är förvånansvärt många som är duktiga på just att baka säger Stefan som sätter ihop menyn vid varje tillfälle och oftast provlagar allt hemma och känner efter att det kan passa för gruppen.
Menyn den här veckan bestod av:
Italienska parmarullar som förrätt med öl eller vatten till.
Laxfyllda rödspätteroulader med lök och dillsallad. Drycker; vitt vin, öl eller vatten.
Desserttaco med mandel, äpple och mascarpone avlutade tillsammans med en kopp kaffe den här välsmakande menyn.
Att herrarna trivs och har roligt vid spisen när de träffas märks tydligt. Just det sociala och lagartbetet är nog det viktigaste med att vara med, en större säkerhet med att ge sig på att laga något nytt är ju också kul!
Som terminsavslutning bjuder man in sina respektive till en festlig meny som än så länge är hemlig. Det brukar i alla fall vara väldigt uppskattat och förpliktigar nog herrarna att sedan ta på förklädet även hemma och visa upp sina kunskaper!?

 

 

Publicerades: 29 oktober 2018 Uppdaterades: 01 november 2018