Björn Abelson gav intressant exposé över byggnation i Lund på digitala månadsmötet

 • 31 augusti 2020

Enligt det tryckta programmet skulle medlemmarna i SPF Lund Öster samlats på Träffpunkt Linero den 25 augusti för att umgås och lyssna på Björn Abelson, byggnadsnämndens andre vice ordförande, när han berättar om planerade byggnationer i Lund. Men Corona kom emellan. Därför fick föredraget bli det första som föreningen spelat in på video för att distribuera till medlemmarna via Internet.

 • Björn Abelson hälsades välkommen av Lars-Gösta Jardevall

Klicka på bilden nedan, så startar YouTube videon. Den tar 30 - mycket intressanta - minuter.

 • Klicka gärna på helskärmsymbolen längst ner till höger i videon - den som ser ut som en liten fyrkantig ram. Då ser du videon i stort format.

  Björn Abelson har även tidigare varit engagerad av SPF Lund Öster för att informera om aktuell byggnation i Lund. Då har det varit i form av bussresor i stadens olika delar där Björn varit en mycket uppskattad guide. 

  Men endast ett begränsat antal medlemar får plats i en buss. Därför var tanken att Björn skulle berätta på månadsmötet den 25 oktober.

  Det tillät inte Corona. Men med hjälp av Christian Gustavsson och Kim Moberger på Studieförbundet Vuxenskolan i Lund kunde vi spela in föredraget i skolans lokaler. På så sätt kan väldigt många fler få se och lyssna till det.

  Publicerades: 31 augusti 2020 Uppdaterades: 07 september 2020