Nya medlemmar hälsades välkomna med mingel och mat på Thulehem

SPF Lund Öster ordnade traditionsenligt en sammankomst för årets nya medlemmar. Ca 30 hörsammade kallelsen och samlades den 21 november på Thulehem för att träffa varandra och styrelsen samt för att äta en bit god mat.

Stort intresse för Skånetrafikens nya biljettsystem

3 zoner, 3 biljetter och 3 rabatter - det är utgångspunkten för Skånetrafikens nya biljettsystem. Det fick ett stort antal medlemmar i SPF Lund Öster reda på vid höstens tredje speciella tisdagseftermiddagsmöte på Träffpunkten på Linero.

Uppskattat besök på Medborgarhuset i Eslöv

Medlemmarna i SPF Lund Öster visade stort intresse för att få bese det arkitektoniska mästerverket Medborgarhuset i Eslöv. 35 deltagare välkomnades av Eva Lundberg och for sedan med en av Thells bussar från samlingen vid Thulehem till Eslöv. Väl inne fascinerades deltagarna av den spännande och intressanta arkitekturen signerad Hans Asplund.

Öresundsregionens historia och nutid på månadsmötet i oktober

Från runsten till bro - tidsspannet var stort när Eva Roos gästade SPF Lund Öster för en föreläsning om Öresundsregionen på månadsmötet i oktober. Och det var uppenbarligen ett ämne som intresserade medlemmarna: fullt hus!

Många värmande julklappar inhandlades på Klippan-turen

På torsdagsmorgonen den 24 oktober styrde en fullsatt buss ut från Thulehem i riktning mot Klippan för ett besök på Klippans Yllefabrik. Efter det att bussens bagageutrymme väl utnyttjats för inhandlade plädar och annat från fabriken fortsatte turen till Tomarps Kungsgård för guidning, konstutställning och lunch. Ansvarig för resan var Eva Lundberg. Klicka på rubriken och läs henne berättelse om turen.

Debatt om premiepensionens framtid

SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström deltog idag på ett seminarium om de nya förslagen för premiepensionen, och varför den är viktig framförallt för framtida pensionärer.

Debatt om apotekens framtid med fokus på farmaceutbrist och rådgivning

Thony Björk, läkemedelssakkunnig inom SPF Seniorerna deltog i veckan på ett seminarium om apotekens framtid. Han pratade bland annat om apotekens roll och att de har tappat mycket av det fokus som tidigare fanns på egenvårdsrådgivning.

SPF Seniorernas budskap till regeringen 👉 stoppa nedskärningarna inom äldreomsorgen!

Igår träffade SPF Seniorerna socialminister Lena Hallengren. Vid mötet diskuterades bland annat de befarade nedskärningarna inom äldreomsorgen i kommunerna.

Nyttan av utpekade läkemedel uppväger eventuell risk för fall

Gösta Bucht, sakkunnig för SPF Seniorerna i vård och omsorgsfrågor, reagerar tillsammans med flera läkare och professorer över Socialstyrelsens utpekande av vissa läkemedelsgrupper som påstås öka risken att falla.

Möte med representanter från riksdagens socialutskott

SPF Seniorerna träffade i dag Moderaterna och Kristdemokraterna i riksdagens socialutskott. Vid mötet medverkade utskottets ordförande Acko Ankarberg Johansson (KD), gruppledaren Camilla Waltersson Grönvall (M) samt ledamöterna Ulrika Heindorff och Lars-Arne Staxäng, båda (M).

På cykel bland olivträden

Planera nästa års cykelsemester: I Cordoba och Jaéns cyklar du bland olivträd och vita byar längs en lättrampad led på en gammal banvall.

Hittar livslusten i åldrandet

Psykologen Barbro Lennéer Axelson har kallats Kärlekens grand old lady. Nu föreläser hon även om livet efter 65 – som både möjlighet och osminkad verklighet.

" En del av kunderna har pannlampor för att kunna se varorna."

Äventyraren Sven Gruvstad bilar genom Afrika, med start i september från Sydafrika. Redan nu kan du läsa om förberedelserna.

”Mer kan göras för äldres psykiska hälsa”

Experter föreslår: Ge pensionärsorganisationer stöd för att förebygga diskriminering av äldre med psykisk ohälsa.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Skånedistriktet

Annonser

Aktuella kampanjer från vårt förbund