5 gårdar på Österlen - en kulinarisk upplevelse

Uppdaterades: 18 december 2019

Dagsutflykt torsdag 14 maj

Här får vi en heldag fylld av upplevelser! Tillsammans erbjuder de fem gårdarna allt det som en utflykt ska innehålla; god mat och dryck, intressanta besök, trevliga gårdsbutiker och ett vackert landskap att njuta av.

Österlenkryddor
Cherztin och Anders berättar allt om kryddodlingen och om säsongens smaksättningstips. Vi besöker gårdsbutiken för at botanisera bland allt det goda som skördats från kryddfälten. Förmiddagskaffe.

Köpingsbergs Vingård
Carl-Otto tar emot och berättar allt vi behöver veta om mousserande vin. Det blir vinprovning under sakkunnig ledning. Här finns möjlighet till shopping av gårdens godsaker.

Örums Nygård
Här serveras vi lunch. Maten vi bjuds på är inspirerad av de fem gårdarna. Till maten serverar Maria och Magnus historien om hur de förvandlade ett grisstall till restaurang.

Petersborgs Gård
Hos Monika och Hans odlas det senapsfrö. I senapstillverkningen får vi se och prova gårdens prisbelönta senapsvarianter. Varianter som vi sen hittar på hyllorna i gårdsbutiken.

Gunnarshögs Gård
I gårdskaféet tar Anja och Erik emot för en spännande gårdsvisning där vi får veta mer om raps och hur rapsoljan blir till. Visningen avslutas i gårdsbutiken där du kan smaka, prova och köpa det mesta som har med rapsolja att göra. Eftermiddagsfika.

Buss hämtar kl 08.30 på Fridhemstorget. Beräknad hemkomst 18.00.

Pris 720 kr/person, då ingår buss, förmiddagskaffe, vinprovning, lunch och eftermiddagsfika + guidning på de olika ställena. Priset är baserat på att vi blir minst 30 personer. Med reservation för ev prishöjningar.

Anmälan senast 14 april till Gunilla Johansson, via spf.fridhem@gmail.com eller telefon 0703-509 513. Information om betalning etc när vi vet om utflykten kan bli av.

Publicerades: 30 december 2018 Uppdaterades: 18 december 2019