Ester Blenda på Skarhults slott

Uppdaterades: 25 juni 2019

Dagsutflykt fredagen den 27 september

Vi besöker utställningen om Ester Blenda Nordström, direktörsdottern som vägrade vara fin flicka. Hon levde i en tid då kvinnor inte hade rösträtt och gick klädda i lång klänning. Själv var hon reporter på Svenska Dagbladet och körde kedjerökande runt på motorcykel klädd i byxor och reste jorden runt med en pistol i väskan. Missa inte att följa med på utställningen
om hennes liv.

Efter den guidade turen äter vi en förbokad gemensam lunch i slottscaféet. Det bjuds på soppa med stenugnsbakat surdegsbröd och färskoströra, bordsvatten och kaffe med liten kaka. Om vädret tillåter kan vi koppla av en stund i slottsträdgården innan vi åker hem. Inträdet avser hela anläggningen och man rekommenderar ett besök på den permanenta utställningen "Den dolda kvinnomakten" som visas uppe i slottets paradvåning.

Vi träffas på Malmö Central mitt emot Pressbyrån kl 09.30, då var och en är försedd med biljett till Skarhults Slott (71 kr enkel med Jojo). Vi åker tåg till Eslöv med avgång 09.53 och därifrån med buss till Skarhults Slott. Bussen stannar precis utanför slottet. Buss/tåg tillbaka till Malmö går ca en gång i timmen.

Pris: 250 kr (inträde, guidning och lunch). Priset är baserat på att vi blir minst 20 deltagare.

Anmälan senast tisdag 27 augusti till Gunilla Johansson, via spf.fridhem@gmail.com
eller telefon 0703-509 513. Information om betalning etc när vi vet om utflykten blir av.

 

 

Publicerades: 22 januari 2017 Uppdaterades: 25 juni 2019