Rapport från Trafiksafarin

  • 05 juni 2018

Måndagen den 28 maj, i strålande väder, åkte ett 35-tal SPF-seniorer på årets trafiksafari i Vadstenatrakten.

Se flera bilder från Trafiksfarin här!

I strålande väder träffades 35 SPF-are vid Vadstena Traktormuseum.
Klockan 10 startade Safarin med att deltagarna i bil lämnade startplatsen med några minuters mellanrum. Turen gick mot Hov och vidare till Naturrum vid Tåkern, Sveriges finaste fågelsjö och en mycket fin anläggning för besökare. Där finns mycket att se och uppleva när det gäller natur och fågelliv. Därefter stannade vi vid Rökstenen där det finns bra information om den stora runstenen men också om bygdens kulturliv.

Sedan gick färden vidare i det vackra landskapet mot Alvastra. Strax intill Turisthotellet var det dags för lunch i form av grillad korv som ordnades av SFP Seniorerna S:ta Birgitta i Vadstena. Det blev en fin paus vid Ombergs fot i härlig grönska vid den vackra bokskogen. Färden gick sedan vidare utmed Ombergs västra sida med bedårande utsikt över Vättern. Vi besökte den mycket gamla kyrkan i Rogslösa och sedan gick färden vidare mot Örberga. Den avslutande delen gick sedan in till Vadstena och Traktormuseet.

Under färden besvarades tolv uppsatta frågor om trafik, SPF Seniorerna och bygden.Därefter blev det gemensam fika och prisutdelning till vinnarna i tips-tävlingen. Det var fem glada SPF-are som hade 11 rätt.
Deltagarna tackade SPF Seniorerna S:ta Birgitta Vadstena och distriktsstyrelsen för ett fint arrangemang en trevlig dag i vårt vacka land.

Noterat av Jörgen Gustafsson, Östgötadistriktet.

 

Publicerades: 05 juni 2018 Uppdaterades: 05 juni 2018