Padeltennis

Uppdaterades: 27 december 2018

Padeltennis är en ny racketsport, som alltid spelas i dubbel.

  • Padel

Vi spelar padeltennis på onsdagar klockan 10.00 på Norrköpings Squashcenter, Fredriksdalsgatan 44 (Butängen). Räkna med att du behöver vara på plats en kvart innan för omklädning. Klädsel ungefär som på bilden ovan, det viktigaste är ett par skor i stil med tennisskor. Vi välkomnar alla, oberoende av tidigare erfarenhet av racketsport! Nybörjare lotsas in av instruktören Janne Blomkvist.

Padeltennis är en racketsport som passar de flesta - inte minst de, som spelar eller har spelat squash, tennis eller badminton och som vill ha ett skonsammare alternativ!
Tack vare att padeltennis både är enkelt och snabbt att lära sig är det är en rolig sport oavsett vilken nivå man spelar på eller i vilken ålder man är. Redan efter 20 minuter har de flesta förstått regler och är igång och spelar. Man spelar alltid dubbel vilket gör det till en väldigt social sport. Padeltennis är inte heller speciellt fysiskt krävande. Eftersom varken styrka i slag eller serven är direkt avgörande – så kan ungdomar, kvinnor och män spela och tävla ihop.

Padeltennis är den perfekta racketsporten – så det är inte så konstigt att den idag är världens snabbast växande sport.

Tillbaka till listan!

Publicerades: 06 november 2016 Uppdaterades: 27 december 2018