Sommarresa 2023

TRANÅS, GAMMELBYN HULTET, NÄÄS & BROSTORP
Den 20/7 – 2023

Avresa från Söderköping, Stinsen kl, 07.15. Vi åker söder ut längs E4:an och vid Mjölby viker vi av ner mot Tranås där vi ska göra dagens första besök på Gammelbyn Hultet,  det blir en resa tillbaka i tiden. Först blir det kaffe & smörgås.

På Gammelby finns ett tjugotal kulturhistoriskt intressanta byggnader i ett naturskönt område vid sjön Sommen. Här får du uppleva interiörer från den gamla bondekulturen och industrisamhällets hantverksmiljöer. Vi gör ett besök i pälsverkstaden eller hattaffären från förr. Vi tittar in i mor Huldas stuga och till smeden, skomakaren, bildhuggaren eller instrumentmakaren. Unikt med Hultet är de historiska interiörerna som alla berättar sin historia om hur folk levde och försörjde sig i det forna Sverige. Allt detta får vi berättat av byns kunniga guider.

På Norraby krog som ligger intill Tranås golfbana väntar oss en god lunch med utsikt över Sommen. Sedan åker vi vidare till Nääs Bryggeri och Gårdsbutik. Vi får en kort presentation av bryggeriet och gårdens verksamhet. Vi gör en ölprovning med fyra sorter, två folköl och två starköl. Vi avslutar med ett besök i gårdsbutiken där man säljer folköl Nääs Lager 33 och Nääs Session IPA. Dessutom finns ölglas, lammskinn från gårdens får och viltkött från Nääs Kött & Vilt. 

Vårt sista besök för dagen brukar vara mycket uppskattat. Vi åker till Brostorps Gård för att smaka på den goda ostkakan. Man kan också köpa med ostar och ostkaka från deras eget mejeri och här finns även en presentbutik med textiler, smycken mm. 

Pris: 790 kr per person (minst 30 pers)
-  Bussresa
-  Kaffe & smörgås fm
-  Guidning i gammelbyn Hultet
-  Lunch Norraby krog
-  Ölprovning Nääs Bryggeri
-  Kaffe med ostkaka

7.15      Avresa från Stinsen, Söderköping
9.30      Kaffe med smörgås 
10.00 Visning Gammelbyn Hultet
12.15     Lunch Norraby Krog
14.00    Visning och ölprovning Nääs 
15.30    Eftermiddagsfika Brostorps Gård
19.00     Åter i Söderköping

Läs mer här!
Anmäl er här!