Wales

Seniorernas resa till Wales
En härlig resa till ett otroligt vackert och grönskande Wales.

Seniorernas resa till Wales
En härlig resa till ett otroligt vackert och grönskande Wales. Flygresa till Manchester och därefter buss till vårt första hotell i LLandudno med ett lunchstopp i staden med det långa namnet på 58 bokstäver. LLANFAIRPWLLGWYNGYLLGOGERYCHWYRNDROBWLLLLANTYSILIOGOGOGOCH

Vår guide Lena, som är svenska och bott i Wales i 25 år, tog oss med till många charmiga platser och vårt hotell låg väldigt vackert precis vi havet i norra delen av Wales. Här bodde vi tre nätter och gjorde utflykter till bl a Snowdon, högsta berget i grevskapet, där vi åkte med litet järnvägståg upp till toppen. Tyvärr var det dis och dimma (inget ovanligt för denna årstid) så utsikten högst upp var obefintlig, men desto vackrare på vägen upp och ner. VI fick också se skifferbearbetning i närheten.

Nästa dag besökte vi slottet Caernarfon från 1200talet och det var här som prins Charles utnämndes till Prince of Wales 1969. Ett annat besök var den lilla kuststaden Portmeirion, som byggdes som en liten italiensk by och har varit plats för många TV-inspelningar.

Vi for så småningom vidare till staden Aberystwyth på västsidan, där vi stannade en natt. Staden Conway med sitt ståtliga slott fick också ett besök där vi bl a gick nere i hamnen och fick se det minsta huset i Storbritannien.

Sista anhalten var Cardiff där vi bodde mitt i centrum med pubar och affärer i mängder. Utflykter till Blaenavon med Big Pit National Coal Museum där ungefär hälften av resenärerna gick ner i gruvan 90 m under jord och fick se hur arbetet i gruvan gick till förr. National Botanic Garden var också ett annat utflyktsmål med ett av världens största växthus 110 x 60 m. En underbar dag med vädret som gynnade oss. Friluftsmuseet i St Faggans var ett annat trevligt ställe som tagit intryck av vårt Skansen i Stockholm.

Efter många härliga upplevelser och intryck var det så dags att flyga hem igen. Denna gång via Gatwick. Vi hade då rest runt i praktiskt taget hela Wales under veckan, haft bra väder, trevlig gemenskap och många fina minnen. 29 nöjda resenärer tackar för en givande vecka.

Se bilder från resan här