Ordförandes månadsbrev  oktober

Ordförandes månadsbrev oktober

Till Alla medlemmar i SPF seniorerna Baltzar
 
Hej!
 
Nu måste vi nog erkänna, att hösten är på gång, men med soliga dagar, som idag, är det väl rätt ok. Det börjar kännas lite som om vi är tillbaka till tiden före Corona med fler aktiviteter och mer av släkt och vänner. Fortfarande med lite försiktighet men ändå. Jag tänker börja brevet med ett par informationspunkter, och snälla läs dem ordentligt. De kan underlätta för er längre fram. 
 
Först handlar det om att föreningen nu har skaffat ett swishkonto, som kan användas t ex vid månadsmöten. MEN om ni inte har lagt in numret i er telefonbok, utan knappar in det när ni är där, så riskerar vi långa köer. Om ni tänker använda swish vid månadsmöten, ta då fram mobilen redan nu och lägg in 1236005813 bland era kontakter. Kontanter, helst jämna pengar, går naturligtvis alltid bra.
 
Den andra punkten handlar om möjligheten att betala medlemsavgiften via e-faktura om ni har internetbank. Ni slipper hålla reda på inbetalningskort och OCR-nummer och medverkar dessutom till bättre miljö, då det kräver mindre papper. Vid behov kan ni få hjälp av er bank. Anmälan ska göras senast 2021-12-31.
 
Sedan har vi konstaterat att tryckfelsnisse varit framme eller faktiskt helt ”flexat ut”. Julskinkepromenaden har inte kommit med i programhäftet. Den äger rum den 14.12 på samma sätt som den brukar.
 
Vi i styrelsen hoppas att ni fortsätter att trivas i föreningen och att ni kanske kan locka några av era vänner, att också komma med. Blir man medlem efter 1.10 får man upp till tre månader ”på köpet”, då nästa inbetalning inte blir aktuell förrän till årsskiftet 2023. Har ni några förslag på aktiviteter, studiebesök eller studiecirklar, hör av er så får vi undersöka om det är möjligt att åstadkomma. 
 
Till slut en vädjan: Vi är i stort behov av en valberedning, så att vi kan hitta personer som vill ta vid och driva föreningen vidare och hoppas verkligen att några av er kan tänka er att ställa upp och hitta intresserade. Snälla hör av er!
Ha det gott
Monika Torstensson
ordförande