Julhälsning


Till alla medlemmar i SPF Seniorerna Baltzar

Jag sitter med underlaget till vårens programhäfte framför mig och känner glädje och stolthet över att vi kan erbjuda så många olika programpunkter. Ånyo har vår programkommitté hittat trevliga utflyktsmål, underhållning och aktiviteter för oss medlemmar. Många andra bidrar med ideella insatser så att de kan genomföras. TACK alla som bidragit till programmet och som på olika sätt bidrar till en trevlig gemenskap.

Under året tillkommer ofta någon programpunkt, som ej finns i programmet. Kanske får vi möjlighet se teater eller göra ett studiebesök. Eftersom alla inte har mailadress är det svårt att nå ut med detta till samtliga medlemmar. Styrelsen har beslutat att erbjudandet tas upp på ett månadsmöte och att det samtidigt informeras via mail och hemsidan. Det ger möjlighet för många att ta del av erbjudandet och jag hoppas att ni andra delar med er av er egen eller någon väns/anhörigs mailadress som vi kan nå er på.

I vår förening, liksom i de flesta andra SPF-föreningar, har medlemsantalet sjunkit under pandemin. Inte många vill gå med i en förening, som inte kan träffas. Nu ser vi i alla fall att vindarna vänt och vi börjar få nya medlemmar. Vi hoppas att flera av er vill ha en lite mer aktiv roll, så hör av er till styrelsen vad ni skulle vilja bidra med. Det behövs alltid nya friska krafter.

I morgon är det ”helt plötsligt” första advent. Förhoppningsvis blir jul- och nyårshelgerna i år mer lika de vi är vana vid. Många kommer att fira helgerna med anhöriga, barn och barnbarn men låt oss inte glömma bort dem omkring oss, som av olika skäl blivit ensamma. Ett samtal, ett besök kanske ”bara” ett julbrev kan göra stor skillnad.

Styrelsen önskar er alla
God Jul och Gott Nytt År!

Gm Monika Torstensson
Ordförande SPF seniorerna Baltzar