SPF Söders månadsblad 2021:4

SPF Söders månadsblad 2021:4

Hälsningar från ordförande
Kära medlemmar!
Nu har vi äntligen fått glädjande besked om att man börjar lätta på coronarestriktionerna.
Glädjande är också att de flesta av oss nu har fått två vaccindoser och kan börja träffa nära och kära under något ledigare former.
Styrelsen jobbar på som vanligt med regelbundna digitala möten. Våra två nya styrelseledamöter, Peter Almroth och Tomas Axi, börjar bli lite varma i kläderna och bidrar kreativt till arbetet. Det är vår förhoppning att vi ska kunna starta med medlemsmötena i slutet av september. När det blir läge att bestämma något mera definitivt gör vi i ordning ett program som alla får hem i brevlådan.
Trots pandemin och de restriktioner som gäller har vi ändå kunnat gå på våra promenader, som till och med utökats med en dag. Boulen har startat på måndagarna och vi kan se fram emot en guidad vandring i Norrköping i juni. Bio-gruppen diskuterar när vi ska kunna ta del av de två filmer som frös inne i våras. Preliminärt kan det bli aktuellt i augusti, men det är inte bestämt till hundra procent ännu. Man börjar även titta på vilka filmer som kan bli aktuellt under hösten. Några ljusglimtar finns det i alla fall!
Vi har idag inte tillgång till vår möteslokal i S:t Johannes Församlingshem. Svenska Kyrkan har valt att inte hyra ut lokalen så länge pandemin pågår. Först i augusti får vi besked om när vi eventuellt kan får tillgång till lokalen. Personligen hoppas jag att vi kan fortsätta att vara i församlingshemmet, som är modernt med många tekniska finesser och har ett bra läge.
I dag har föreningen 271 medlemmar. Under året som pandemin pågått har 13 medlemmar valt att säga upp sitt medlemskap. Samtidigt har vi fått 17 nya medlemmar. Med tanke på att verksamheten i princip har legat nere under mera än ett år, så är det mycket glädjande att flera har valt att tillhöra SPF Seniorerna Söder Norrköping!
Tyvärr har 16 av våra medlemmar avlidit vilket innebär att medlemsantalet har minskat med ett tiotal under denna tid.
Detta är sista månadsbladet innan sommaren. Vi återkommer i månadsskiftet augusti/september med nästa nummer, förhoppningsvis med många goda nyheter då. Jag önskar er alla en trevlig och avkopplande sommar tillsammans med släkt och vänner.
Gordon Carlson
Ordförande

Månadsmöten och resor
Vi planerar nu att komma i gång igen med våra månadsmöten. Första mötet blir förhoppningsvis i slutet av september och som tidigare i S:t Johannes församlingshem.
Vi hoppas även att kunna komma i gång med någon/några resor under kommande halvår.
Första resan planerar vi att genomföra under september till Zarah Leandermuseet och strutsfarmen på Vikbolandet. Vi återkommer när planeringen blir fastställd.
Styrelsen fortsätter att bevaka utvecklingen och håller er informerade via hemsidan och i kommande månadsblad. Nästa nummer planerar vi att skicka ut i månadsskiftet aug/sept

BIO på Cnema
Arbetsgruppen för SPF Seniorfilmer har tillsammans med Cnema fortsatt att planera för våra filmvisningar. I första hand gäller det de två filmerna från vårens program 2020 som ställdes in av kända skäl. Som läget är just nu så planerar vi att visa de två filmerna under augusti.
Filmgruppen har även diskuterat med Cnema hur vi ska planera för hösten som helhet. Det är svårt men vi måste ju ändå försöka. Vi återkommer med mer information när vi vet mer.

Stanna hemma och gå en studiecirkel
SV kan nu i coronatider erbjuda ett antal digitala studiecirklar www.sv.se

Anmäl dig till en studiecirkel eller föreläsning online. Det finns ett antal olika ämnen att välja på.
Kostnad från 0 kronor och uppåt

  • Plats för samtal
  • Plats för samtal är en mötesplats, ett dialogforum, där perspektiven breddas och åsikter möts i ett bildande samtal.
  • Använda digitala verktyg
  • Se kultur online
  • Se livesänd musik, dans, teater, samtal eller annan kultur.

Promenader
Vi har fortsatt gå promenader på ca 3 km i en grupp i Ramboda

Agenda för den närmaste tiden framöver
Nedanstående mycket tunna agenda kommer att uppdateras vart efter tider/platser för nya aktiviteter fastställs (eller ändras) samt efter FHM rekommendationer. Vi planerar nu att börja genomföra fler aktiviteter från september.

Promenader
Vi kompletterar nu våra promenader med att även gå torsdagar.
Tisdagar och torsdagar Kl 10:30
Gemensamma promenader i Rambodal. Samling på parkeringen vid
Rambogatan 60. För mer information kontakta Birgitta Hilke,
tfn 070-847 17 93.

Under promenaden gäller ”säkerhetsavstånd” till varandra, så att vi
reducerar risken att bli smittade.

Boule i Ljuraparken
Måndagar Kl 14:00
Från och med maj månad spelar vi boule på måndagar i Ljuraparken.   
Passa på och prova boule.
Kontakta Gun Pettersson, tfn 073-639 96 28 för mer information.

Stadsvandring i Norrköping
Måndagen 14 juni Kl 13:30
Guide Åsa Birgersson guidar oss längs med Södra Promenaden.
Vi avslutar vid Halvars glass om någon är sugen på glass.
Samling Södra Promenaden mitt emot Brandstationen.
Anmälan till Birgitta Hilke 070-847 17 93 senast 7 juni.
Kostnad 30 kr, betalning via Swish eller kontant vid anmälan.
På grund av restriktioner gäller max 15 personer, så att vi kan hålla
säkerhetsavstånd

En påminnelse
Vår e-postadress till föreningen är spfsoder@gmail.com
Har ni något att fråga om eller om ni vill komma med förslag på kommande underhållning/föredrag, resor eller fester så mejla oss.
OBS! Ni som bytt eller skaffat e-post skicka ett e-mejl till föreningens e-post enligt ovan med namn, adress och telefonnummer, så kommer ni med på våra utskick av t.ex. månadsbladet.

Månadsbladet 2021:4 i sin helhet finns att läsa här som PDF
Nästa månadsblad
planerar vi att ge ut under aug/sept.
Nyheter läggs direkt ut på vår hemsida.