Dagbio Hösten 2020

Uppdaterades: 04 december 2020

Inga Seniorfilmer kommer att visas i höst. Detta pga coronakrisen. Våra filmer som planerades att visas i höst skjuts framåt i tiden och ska återupptas i januari 2021. Datum när starten börjar i januari återkommer vi till längre fram. Under hösten kommer Cnema istället att visa egna filmer för seniorer i deras största salong men med begränsat antal deltagare (45 personer). Pris 70 kr. Cnema kommer då själva att sköta bokningar, biljettförsäljning och information.

Nu visas mer film dagtid på Cnema! Varje tisdag klockan 14:00 har du chans att se utvalda filmer från det gångna året i Cnemas största salong. Varmt välkommen!

Min pappa Marianne
Visas: 8 sep, 15 sep, 22 sep, 29 sep 14:00
Regi: Mårten Klingberg, Sverige 2019, 1 h 50 min
Efter att ha brutit upp med pojkvännen återvänder Hanna, 28, till Alingsås för ett vikariat på lokalnyheterna. När hennes älskade pappa, prästen med det stora skägget, avslöjar att han egentligen vill vara Marianne vänds Hannas värld upp och ner. Men för pappa Marianne finns ingen återvändo, hon måste äntligen få vara den hon är. Det blir en omtumlande resa för Hanna som varken kände sig själv eller sin pappa så väl som hon trodde. En varm feelgood-berättelse om modet att vara sig själv och lyckan över att bli älskad för den man är.


The Peanut Butter Falcon
Visas: 6 okt, 13 okt, 20 okt, 27 okt 14:00
Regi: Tyler Nilson, Michael Schwartz, USA 2019, 1 h 37 min
Zak är en ung man med Downs syndrom. Han rymmer från ett sjukhem för att följa sin dröm och träna på den professionella wrestling-skolan med sin stora idol, The Salt Water Redneck. Efter ett udda händelseförlopp träffar han Tyler, en småkriminell på flykt, som blir Zaks osannolika tränare och allierade. Tillsammans upplever de livet, dricker whisky, fångar fisk och Zak lär sig både att simma och skjuta gevär. När Eleanor, en snäll sköterska som anklagas för Zaks rymning, hittar dem övertygar de henne att följa med på deras resa.
Pris: Pensionär 70 kr | Ordinarie: 115 kr

En officer och spion
Visas: 3 nov, 17 nov, 24 nov 14:00
Regi: Roman Polanski, Frankrike, Italien 2019, 2 h 12 min
1894 skakas Frankrike av en av historiens största rättsskandaler då den judiske kaptenen Alfred Dreyfus döms mot sitt nekande för spioneri och landsförräderi. Efter att Dreyfus deporterats till den ökända Djävulsön för att avtjäna sitt livstidsstraff börjar officeren Georges Picquart nysta i fallet och kommer en fruktansvärd komplott på spåren. Om detta omstörtande fall, vida berömt som "Dreyfusaffären", har det skrivits spaltmil under 125 år och nu har Oscarbelönade Roman Polanski gjort film om skandalen med likaledes Oscarbelönade Jean Dujardin ("The Artist") i huvudrollen.

Unga Kvinnor
Visas: 1 dec, 8 dec, 15 dec 14:00
Regi: Greta Gerwig, USA 2019, 2 h 15 min
Följ med den i den älskade historien om systrarna March
- fyra unga kvinnor fast beslutna att leva sina liv på sina
egna villkor. En berättelse som är både tidlös och modern
i sin bästa version. Regissören och manusförfattaren Greta Gerwig ("Lady Bird") har gjort en "Unga kvinnor" baserat på den
klassiska boken och andra texter av Louisa May Alcott

Säkerhet på Cnema
Trygghet och säkerhet är vår högsta prioritet både för våra besökare och medarbetare. Vi följer noggrant och löpande myndigheternas rekommendationer och uppdateringar angående coronaviruset.
Vi uppmanar alla att köpa biljetter online eller med kort i biljettkassan, samt hålla avstånd till varandra i biogafen. Filmerna visas i den största salongen och vi har begränsat platserna till max 45 personer. Det är onumrerad placering så att besökare kan sprida ut sig i salongen. Vi har en hög städfrekvens i våra lokaler för att säkerställa att du har en ren miljö att vistas i under ditt besök. Stanna hemma om du är sjuk.

Hitta hit: Cnema ligger på Kungsgatan 56. Närmaste hållplats för bussar och spårvagn är "Västertull". Se hemsidan för info om parkering och kommunikationer: www.cnema.se.
Kontakt till SPF Seniorernas Expedition: 011-107860

Varmt välkomna!

Se programmet som PDF: Dagbio höst 2020

Publicerades: 13 april 2020 Uppdaterades: 04 december 2020