Seniorbio Cnema höst 2021

BIO på Cnema höst 2021

Seniorbio Cnema

Efter en paus startar nu de efterlängtade filmvisningarna igen! Speciellt utvalda filmer av Cnema och SPF Seniorerna visas dagtid i Cnemas salonger med stor duk, digitalt ljud och bild samt bekväma biofåtöljer med extra benutrymme. Varmt välkommen.

Biljetter till SPF Seniorbio 190:-
Hämtas och betalas 20 oktober.
Helst jämna pengar eller swish, tack.

SÅNGKLUBBEN
Onsdag 22 september 14.00
Regi: Peter Cattaneo. Storbritannien 2020, 1 h 53 min
För en grupp kvinnor på en militärbas i England är oron för makar som befinner sig i strid vardag. Bland dem finns respektingivande Kate och levnadsglada Lisa, som tar sig an uppdraget att hitta något som förenar dem. Stickning och bokklubbar havererar omgående, men kanske körsång är värt ett försök? Kate som vill höra rena stämmor i en klassisk repertoar drabbar snart samman med Lisa, som förespråkar fullt ös i poplåtar alla kan texten på. Men gradvis upptäcker de nya sidor hos varandra och Kate, vars son dödades i strid, får tack vare Lisas rebelliska dotter Frankie oväntad hjälp att bearbeta sorgen hon bär inom sig.

NOMADLAND
Onsdag 24 november 14.00
Regi: Chloé Zhao, USA, Tyskland, 2020, 1 h 49 min
I filmen får vi följa Fern (Frances McDormand), en kvinna som, efter den ekonomiska kollapsen i den lilla staden på Nevadas landsbygd, packar sin bil och ger sig ut på vägarna för att upptäcka livet utanför det konventionella samhället, som en modern nomad. I filmen träffar vi verklighetens nomader, Linda May, Swankie och Bob Wells som blir Ferns mentorer och vänner under hennes utforskning av det vida landskapet i västra USA. Filmen vann en Oscar för bästa film och är baserad på boken med samma namn av Jessica Bruder.

BAGERIET PÅ PORTOBELLO ROAD
Onsdag 20 oktober 14.00
Regi: Eliza Schroeder, Storbritannien, 2020, 1 h 37 min
Fast besluten att fullfölja sin bortgångna mammas dröm att öppna ett café i charmiga Notting Hill, tar 19 åriga Clarissa hjälp av sin mammas bästa vän Isabella och sin excentriska mormor Mimi. Tre generationer kvinnor som måste övervinna sorg, tvivel och hur de ska hedra deras älskade Sarahs minne samtidigt som de börjar ett äventyr att etablera ett bageri mitt i London som är fylld av kärlek, hopp och färgstarka bakverk från hela världen

TOVE
Onsdag 8 december 14.00
Regi: Zaida Bergroth, Finland, Sverige 2020, 1 h 55 min Helsingfors, 1945.
Kriget är slut och för Tove Jansson börjar livet igen. Hon hänger sig åt långa festnätter, men också tvivel på sitt konstnärskap. Hon har en varm kärleksrelation med åländske politikern Atos Wirtanen, men när hon möter teaterregissören Vivica Bandler blir hon blixtkär. Samtidigt börjar hennes skapande ta sig oväntade vägar: den lilla sagovärld hon skapat för sig själv under kriget börjar växa. Inspirerad av sina verkliga personer börjar hon skriva och måla berättelsen om Mumintrollen, till hela världens stora förtjusning.

Info
Filmserien om 4 filmer kostar 190 kr. Biljetter till enstaka filmer säljes ej. Abonnemangskortet för medlemmar i SPF Seniorerna säljs innan höstens första visning onsdagen 22 september 13:00-13:45 på Cnema.
Betala gärna med jämna pengar. Vi tar ej kort.
Antalet platser är begränsat och beror på rådande restriktioner.
Kontakt till SPF Seniorernas Expedition: 011-107860

Hitta hit: Cnema ligger på Kungsgatan 56.
Närmaste hållplats för bussar och spårvagn är ”Västertull”.
Se hemsidan för info om parkering och kommunikationer: www.cnema.se.

Se Seniorbio Cnema som PDF