Värmlandsresan den 16 maj 2019Tidigt på morgonen den 16 maj klev ett femtiotal glada och förväntansfulla seniorer från flera SPF-föreningar i Linköping på bussen för vidare färd mot Karlstad.

Det var Vadstena buss som arrangerade vår resa och bidrog också med en kunnig bussguide, som kunde berätta lite om de platser vi for förbi. Dessutom roade hon oss med musik och annat i bussens högtalarsystem vilket gjorde att resan blev än mer njutbar.

Första stopp blev det i Askersund för morgonfika på en restaurang där vi trakterades med kaffe och smörgås innan färden fortsatte mot Karlstad och Lars Lerins Sandgrund. Vi möttes upp av en väldigt bra guide, som berättade lite om Lars Lerins liv och hans konstverk innan vi tillsammans gick runt i utställningslokalen och fick se och höra om det som var upphängt på väggarna. Det var mycket intressant att både höra om och titta på alla konstverk som fanns där.
Efter en god lunch på en närliggande restaurang fick vi tid att själva vandra runt i lokalerna och titta på och fotografera Lars Lerins tavlor.

På eftermiddagen åkte vi vidare till Karlskoga och Alfred Nobels Björkborn där vi togs emot av en utomordentligt skicklig skådespelande guide som gav oss en dramatiserad bild av Alfred Nobel och hans uppfinningar och arbete. Här fick vi också en stund på oss att går runt i hans stora hus samt även göra ett kort besök på laboratoriet som låg en liten bit från huvudbyggnaden. Besöket avslutades med eftermiddagskaffe innan återfärden hem till Linköping dit vi anlände vid 20-tiden glada, nöjda och fyllda med både ny kunskap och nya intryck.