Resor och studiebesök genomförda 2017 och framåt.

Studiebesök hos K-G:s ägg onsdagen den 1 mars 2017.
Flera resor genomfördes under 2017
Tågresa med distriktet 3 juni
Resa till Dalarna 13-15 juni.
Besök i Norrköpings Industrilandskap 19 maj 2017.
Riksdagsbesök med Staffan Danielsson (C) som Ciceron.
Hemlig resa till Boda luffarmuseum i Småland.
Julbordsresa till Åland med besök på Norrtelge Brenneri.

  • KG:s ägg


Studiebesök på K-G:s ägg
Finnögatan 7 Linköping (Torvinge).

Onsdagen den 1 mars kl.13.00 samlades vi, 32 Plogen-medlemmar utanför K-G:s ägg ute på Torvinge. Det var dags för studiebesök på nämnda företag. K-G:s började i liten skala på hemmagården utanför Linghem på 70-talet. Då hade man egna höns vars ägg förpackades och levererades ut till affärer i närområdet. Nu blev vi välkomnade till en modern och automatiserad äggförpackningsindustri av grundaren själv K-G och hans son Erik. Vi bjöds på kaffe och vinerbröd och en proffsig information om företagets utveckling.

Paraplyföretaget heter Stjärnägg och innehåller en rad olika äggförpackningsföretag över hela Sverige som ägs helt eller delvis av K-G:s ägg.
Efter informationen inbjöds till en rundvandring ute i packningslokalerna där 1,6 milj. ägg förpackas och levereras ut varje dygn. Äggens kvalitet kontrolleras med olika sensorer för genomlysning och skalets kvalitet. Äggen förpackas också efter hur hönsen hålls ex. burhöns, frigående höns etc.
Företaget säljer också färdigkokta ägg, stekta ägg, äggvita/äggula i tetrapack och har nu försäljning av omelett på försök.
Jag tror att vi alla lämnade K-G:s ägg ganska imponerade av denna anläggning och den fantastiska entreprenörsanda som skapat hela denna företagsbildning.
PS. Var och en fick en förpackning om sex ägg när vi lämnade företaget.

Vid pennan Jan-Åke Andersson