Bussresa 24 maj 2018

Uppdaterades: 16 oktober 2019

Tåkern och Omberg

  • Tåkerns besökscentrum

Torsdagen 24 maj åkte 35 glada SPF-are med Barks buss och Emma vid ratten till Tåkern och Omberg. Solen sken och stod högt på himlen och mycket varmt.

Vår första anhalt var Väderstad Centralkrogen för att inta fm.-kaffe som smakade mycket bra. Därefter fortsätter vi till Tåkerns besökscentrum där var och en kunde gå och se på det de kände för. Utställningen inomhus besågs och filmen om Tåkern och fågellivet var många som tittade på. En del gick sagostigen och utmed sjökanten. Även fågeltornet besöktes.

Vi åker nu tillbaks till Centralkrogen för att inta en mycket god lunch. Alla var nu mätta och belåtna och vi sätter oss i bussen för vidare färd via gamla E4 till Ödeshög. Där tar Konstnären Gebbe Björkman emot och visar runt i sin atilje. Han målar i huvudsak motiv från Tåkern och Omberg.

Nu fortsätter färden mot Omberg där vi kör vägen över berget till Borghamn. Vi gör ett stopp vid utsiktsplatsen Västra väggar en helt underbar plats en dag som denna. Endast en krusning på Vättern och hela Västergötland syns på andra sidan sjön. Resan går vidare till Borghamn Där vi har tur och hittar en grön oas för att inta vårat medhavda em-kaffe. Efter en skön stund åker vi hemåt.

Alla verkade nöjda med dagen. Både Emma vår duktiga chafför och undertecknad tackades med tal och applåder.

Siri (reseansvarig)

Publicerades: 11 september 2018 Uppdaterades: 16 oktober 2019