Augusti

Uppdaterades: 17 mars 2017

SOMMARRESA TILL BORNHOLM 2016

SOMMARRESA TILL BORNHOLM 2016

Lördagen den 20 augusti anlände ett gäng glada "Gripar" till Rönne på Bornholm, efter en tur med färjan från Ystad.

Vi välkomnades till ön av initiativtagaren till resan, Bernt Fransén, som informerade om ön och vad det fanns för platser att besöka.

Efter en kortare bilresa anlände vi sedan till Hasle Feriepark, där vi inkvarterades i väldigt fina och välutrustade andelsradhus.

På kvällen gick vi alla ner till en närbelägen restaurang, Krudthuset, där vi avnjöt en mycket god buffé och drack vin eller den lokala ölen.

Dagen därpå gjorde vi alla en rundtur på ön, där vi besökte bl.a ett fint konstmuséum, sedan gjorde vi ett kortare besök i Gudhjem med tid för kaffe eller mat. Efter uppehållet åkte vi så vidare till Hammershus, en imponerande gammal försvarsanläggning, högt uppe på en kulle precis vid havet.

Där "stretade" vi oss uppför backen och fick som belöning, en fantastisk utsikt över havet.

Dagen avslutades på Hasle Rökeri, där menyn gick i "havets tecken".

Dagen därpå, efter frukost, så åkte en minde grupp ut till en av Danmarks längsta sandstränder, där vi solade och badade i ett förvånansvärt varmt hav.

En del andra i sällskapet gjorde egna turer runt om ön och besökte rundkyrkor, samt tittade på konsthantverk och andra sevärdheter.

På kvällen samlades vi på baksidan av radhuslängan där vi grillade och hade trevligt.

Sista dagen så gjorde "nästan alla" en utflykt till Christiansö. Den ligger ca en timmes båtresa ute till havs. Där gick vi runt och tittade på gamla försvaranläggningar (uppbyggda av sten som tagits från Hammershus) och andra sevärdheter. Vädret var även denna dag alldeles utmärkt om dock blåsigt.

Efter hemkomsten till Hasle så dukades det upp ännu ett långbord, där vi gemensamt avnjöt pizzor från ett närbeläget pizzabageri. Det blev tidigt i säng då vi alla hade en lång resdag framför oss dagen därpå.

Publicerades: 17 mars 2017 Uppdaterades: 17 mars 2017