Skördefest på Öland 2017-09-29--30

Bussresa till årets stora skördefest på Öland.

Fredag lördag 29 - 30/9 hade Viking buss lagt upp en resa för oss till Ölands Skördefest. 44 st fick åka med en Ombergs buss, och det gick bra.

Efter att ha ätit middag på vårt hotell Scandic Väst i Kalmar träffade vi vår guide Kristian Cederroth. Han bodde på Öland och kunde det medta om allt, allt! Natur, fåglar, historia, intressant om platserna vi besökte förmedlade han till oss.

På kvällen åkte vi till Ventlinge där vi bl a besåg årets löktavla. Överallt var det pumpor, ljus, försäljare, konstutställningar. Vi var också i Eriksöre by och var tillbaka på hotellet vid midnatt.

Dagen efter åkte vi, efter god hotellfrukost, till Öland igen. Vädret var strålande. Första stoppet var Paradisverkstaden i Färjestadendär vi såg fantastiska keramikalster. Ekerum var nästa besöksställe. Där var det en enorm mängd utställare och försäljare.

En mycket god lunch serverades i restaurangen. Guiden fortsätta berätta mycket för oss när vi åkte över Alvaret till Himmelsby där vi kunde vi strosa runt och handla, titta på konst, veteranredskap m.m.

Vi skildes från vår guide i Kalmar och startade vår hemfärd.

Jag tror alla var mycket belåtna med resan.

Text och foto: Helena Jansson