Reportage hemlig resa 2023

Referat från "Hemlig resa 11/5"

 Så var det äntligen dags att avslöja var målet för vår hemliga resa låg!

Med en full buss styrde chauffören Bernad från Kanalbuss norrut. Guiden Erika kom med lite ledtrådar under resans gång, så det gissades" hej vilt".

Till slut hamnade vi i den lilla mysiga trästaden Nora. Vi började med att besöka hantverkskvarteret "Bryggeriet" där vi fick fika och en smörgås, sedan kunde vi göra besök hos lite olika hantverkare.

Sedan tog Bernad med oss upp till det lilla torget mitt i sta´n, där vi möttes upp av Ove Hoffner, som på ett roligt och dramatiskt sätt berättade om sin "Mordiska moster" Maria Lang´s leverne och tog oss runt till olika platser i "Skoga" där hon planerade sina illdåd och hämtade inspiration till sina deckare.

Nu började det bli tid att få lunch, vi klev på bussen och åkte några kilometer norrut till Åkerbo herrgård där det serverades en god buffé bestående av fiskgratäng, viltfärsbiffar, kaffe och kaka.

Som ett extra plus berättade ägarinnan lite historia omkring herrgården och gruvnäringen hur man tog tillvara på mineralerna som finns i bergarterna i trakten.

Mätta och belåtna åkte vi tillbaka in till Nora för att besöka "Tågmuseet" Där vi blev guidade av en av entusiasterna som lägger ner mycket tid och energi för att bevara ett stycke tåghistoria. Det saknades inget av gamla lok och tågvagnar. Flera av loken var byggda i Motala i början av 1900 talet.

Efter en händelserik dag började det bli tid att åka hem, vi stannade för en bussfika, men sedan var det raka spåret hem.

Tack till alla för att ni bidrog till att det blev en trevlig dag!

VI HADE I ALLA FALL TUR MED VÄDRET!!!!!!

Vid "Pennan" Siw.

se bilder här