ABBA o Åland 3-4 april 2017

Tvådagarsresa med SPF Boren till Stockholm och Åland.

Vi var 44 personer som gjorde en resa som började med att Blåklintsbuss hämtade oss på morgonen på Borensbergs bussterminal. Vi åkte mot Stockholm och efter avbrott för bussfika på Nyköpingsbro, kom vi fram till Djurgården i Stockholm.

Efter en god lunch besökte vi Abbamuseet, en upplevelse för alla oss "som var med när det begav sig". Guider var huvudpersonerna själva det vill säga Ann-Frid (Frida), Björn, Benny och Agneta. Visserligen via audioguider som vi fick låna, men ändå. Att höra dom själva leda oss genom gruppens fantastiska historia var speciellt.

Efter besöket på museet bjöd vår chaufför på en tur genom centrala Stockholm, devis orsakad av att Slussen var blockerad på grund av ombyggnaden som pågår där. Men trots "trafikeländet" kom vi fram till vårt fartyg Viking Cinderella i lagom tid för att gå ombord. Efter en snabb uppiffning i hytterna var det dags för en trerätters middag i restaurang Seaview. Och det hade vi verkligen, sjöutsikt alltså. Fantastiskt att få glida genom Stockholms skärgård samtidigt som vi avnjöt en god middag. En verklig höjdare.

Efter middagen "gjorde vi" Cinderella så som var och en fann bäst som t.ex. kortspel, ett försök med spelautomaterna eller kanske dans.

På morgonen lade fartyget till i Mariehamn, men uppehållet var alltför kort för att gå iland. Istället blev det sjöfrukost där knappast något saknades. Återresan till Stockholm gick också i fint väder. Men först då vi kom inomskärs. Dessförinnan var det ett dimtäckt Ålands hav som vi gled fram igenom, ackompanjerade av mistlurens hesa bröl.

Väl iland tog vår chaufför oss söderut och efter kort stopp igen på Nyköpingsbro var vi vid sjutiden åter i Borensberg. Mycket nöjda med en resa som innehållit allt från musikhistoria, god mat och förstås trevligt umgänge.

Fler bilder hittar du här.

Text och foto: Siw Carlsson och CG Svensson