Månadsmöte 2018-03-12

SPF Boren Borensberg har haft månadsmöte för mars i Hällagården. Ordförande Gunilla Johansson var den som hälsade dagens underhållare och ett hundratal deltagare välkomna.

Som representant från resekommittén informerade Helena Jansson om den tredagarsresa till Åland, som är planerad till den 14-16 augusti. Anmälan senast den 25 juni.

Helena ställde också frågan till de närvarande, om det finns intresse av att åka till Oscarsteatern i höst för att se och höra den nyskrivna musicalen "Så som i himmelen". Den har urpremiär den 13 september. I huvudrollerna finns musikalvärldens nya stjärnskott Philip Jalmelid, världsstjärnan Malena Ernman, folkkäre Morgan Alling, skådespelarna och musikalstjärnorna Anders Ekborg, Sara Jangfeldt. Då minst femton SPF-are visade sig intresserade beslutade Helena att på stående fot ta emot anmälningar och försöka ordna plats för dessa och eventuellt för fler, som vill följa med under hösten, hos något av de resebolag som föreningen brukar utnyttja. Bara att önska henne lycka till.

Efter detta tog föreningens sekreterare Magnus Byman över, men nu för att som jägare informera om riskerna för viltolyckor på vägarna runt Borensberg samt vad vi alla som trafikanter bör tänka på för att undvika sådana. Extra stor risk finns enligt Magnus på sträckor på vägen upp mot Tjällmo samt in mot Motala. Han delade också ut material att använda vid utmärkning om en viltolycka skett och påpekade att det är viktigt att vara noggrann i lägesbestämningen för att ge eftersöket största möjliga chans att lyckas. Men han varnade oss också för att, om det är ett vildsvin som blivit påkört och ligger vid vägkanten, gå ur bilen just där. Kör istället fram hundra meter och sätt markeringen där. Risken att bli attackerad av svinet, om det lever, ska inte underskattas.

Och så var det dags för dagens gäst, revymakaren Irene Sangemark från Västerås, att underhålla oss utifrån rubriken "Rock and Roll och Stilettklackar". Det blev en fartfylld resa genom 1950-talets händelser. Mycket både kände vi igen och har själva upplevt. Och många igenkännande skratt blev det. För visst kom damerna ihåg askarna med ögonskugga som krävde "viss behandling" innan användning. Och många av oss log också igenkännande åt musik, som vi en gång satt framför radioapparaten och lyssnade till när vi äntligen lyckats ratta in "Radio Luxemburg". Och så fick vi, till stort jubel, se vår egen "Raggar-Leffe", Leif Holm, i full aktion tillsammans med Irene. Starkt gjort av Leif!

Efter underhållningen blev det kaffe och macka, som våra kära värdinnor ordnat. Så gott! Jag hoppas verkligen att ni värdinnor, förstår hur innerligt tacksamma vi alla är för allt det arbete ni lägger ner på vårt välbefinnande.

Till sist var det förstås lotteri med, som alltid, många fina vinster. Men varför är det så att vissa tycks vinna jämt, medan andra aldrig lyckas, som jag till exempel? Svårförståeligt.

Efter att ha presenterat programmet för nästa månadsmöte tackade ordföranden alla som kommit och förklarade mötet för avslutat.

Text och foto: Claes-Göran Svensson

Flera bilder finns här från mötet.