Reportage årsmötet 20-02-10

SPF Boren Borensberg hade årsmöte 10 februari i Hällagården.

V. ordf. Per Jansson hälsade ca 110 medlemmar välkomna till årsmötet, samt dagens underhållare, Taubetolkarna Kenneth Edlund och Jan Wahlström från Vadstena.

Årsmötet inleddes med en parentation över bortgångna medlemmar. Margareta Enghed inledde på piano med Monica Dominiques stämningsfulla musikstycke "Tillägnad", Ulla Säfström läste en dikt av Nils Ferlin, varefter Ulla-Britt Andersson tände ett ljus för de bortgångna, och som hedrades med en tyst minut innan Margareta avslutade parentationen med "Tonerna" av C.L. Sjöberg.

Till ordförande för mötet valdes Magnus Byman och som sekr. Ingemar Rundquist.

Till ordförande för 2020 valdes Per Jansson enhälligt, övriga ledamöter i styrelsen omvaldes. En plats i styrelsen är vakant tillsvidare.

Helena Jansson och Annika Karlsson avtackades efter 10 resp. 7 år som reseansvariga. Håkan Fritiofsson som delansvarig för kortspel, Anders Tholander som Trafikombud, Mona Hylén som värdinna, Monica Collin och Gunilla Hallin i lotterikommittén, avtackades med presentkort för sina insatser. Nyvalen finns på hemsidan.

Årsmötet avslutades.

Nyblivne ordföranden Per Jansson tackade för uppdraget, och lämnade över till dagens underhållare, Taubetolkarna. Första halvtimman blev inte alls Taube utan Lasse Dahlkvist och Tore Skogman.

I pausen serverade värdinnorna semlor till kaffet. innan underhållningen fortsatte med Owe Törnkvist och till sist Evert Taube förstås.

En lång men trevlig eftermiddag avslutades med sedvanlig lottdragning.

Ordförande Per tackade alla för den stora uppslutningen till mötet och hälsade alla välkomna till nästa månadsmöte.

 se bild/video här

bildgalleri

Text Göran Svensson
Foto: Ulf Levin Göran Svensson