Föredrag av Jürgen Puls och julfesten 2017

Två texter författade av Eva-Karin Wennerström åt Nerikes Allehanda.


Föredrag av naturfotograf Jürgen Puls

I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan höll SPF i Laxå månadsmöte den 15/11 i Kunskapens hus. Ett trettiotal medlemmar kom. Marianne van Ham serverade goda smörgåsar och kaffe eller te. Arne Augustsson informerade om resor till Åland under januari och årets sista After work 6/12 på Dahlins.

Så var det dags för vår föreläsare "fotografen" Jürgen Puls att ge oss tips på hur man får fina bilder. Han undrade om vi visste vad man fotograferade allra mest? Jo, naturligtvis en selfie, ja, vi lever i en ego trippad värld. Vi fick med oss några tips.

Bestäm om det är landskap eller himmel som skall dominera.Tänk på ljuset. Morgon och kväll tar du de bästa bilderna.Böj dig ner om du fotograferar blommor.Begränsa innehållet i bilden.Ett sätt att skapa ordning bland fotografierna är att du bestämmer foto och text och en firma trycker en fotobok åt dig.
Arne Augustsson avslutade mötet med att tacka för att så många kommit.

 


Julfesten 2017
I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan höll SPF i Laxå månadsmöte den 8 december på Casselgården. Dit 26 medlemmar hade kommit för att äta av Gubbrörans fantastiska julbord.

Under hösten har det lagats mat för att ta med hem men de två sista gångerna har ägnats åt förberedelserna av julbordet, I form av sillinläggningar, köttbullar, gravad lax, långkål, och rödkål, Janssons frestelse, revbensspjäll med mera.
Efter mingel med glögg och pepparkakor sjöng Gubbrörans tomtekör, Hej tomtegubbar ackompanjerade av Lars Almqvist. Sedan var det dags att smaka på den goda maten. Så tog Ronny Johansson fram sitt dragspel och bjöd in till allsång och vi sjöng, Nu har vi ljus här i vårt hus, Mössens julafton med flera av de gamla julsångerna. Så blev det kaffe och Lars Almqvist spelade på pianot Nu tändas tusen juleljus, Tomtarnas julnatt.
Ronny hade även en frågesport med jultema där Ulf Hagelman hade alla rätt, men han satt väldigt nära Ronny. Kunde det..... (Ett påhopp grundat på avundsjuka. Webredaktörens anm.).
Kvällen gick och det blev dags för uppbrott Arne Augustsson tackade för visat intresse och önskade alla God jul och Gott Nytt År.