Kopparstigen

NATURSPANARNA

Kopparstigen/Kopparberg – Bångbro Herrgård.
Vi lyckades samlas alla 21 på en och samma plats, efter allt tänk så att rätt antal bilar var på respektive ställe, som krävs när start och mål är på olika platser.
Många fina gamla hus finns att beskåda, Ljusnarsbergs kyrka, Klockstapeln och Tingshuset är några exempel.
Kopparstigen bjöd på mycket att titta på, ett spännande gruvområde med 30 gruvhål och den kuperade marken har spår av brytning, det man inte ville ha blev en hög mellan gruvhålen.
Väl nedanför Gruvbacken tog vi oss förbi forsen och vidare bredvid ån. I närheten av guldvaskningsplatsen tog vi en ”ståfika”. Någon guldvaskning blev det inte, vi hade inga ”pannor” med oss. Det får vi prova under mer ordnade former.
Nu lämnade vi Kopparstigen och gick över ån efter vatten, Bångbro kanal. Så fint, stilla och lugnt att vandra bredvid kanalen. Ibland hördes den forsande ån och i blickfånget kanalens lugn som kontrast. Plötsligt dyker Bångbro Herrgård upp och nu är vi framme vi lunchen, vi kände oss inte riktigt klädda för herrgårdsmiljö! Vi serverades i alla fall en utsökt lunch och dom har nog inte många gäster som äter lunch lika länge som oss! Trevligt, trevligt…………….
Det finns redan önskemål om ett ”reprisspan” i vår.