SPF Seniorerna Kamraternas Våravslutningsresa till Visingsö.

Måndagen den 29 maj kl. 07.45 åkte drygt 80 förväntansfulla Kamrater och några från City, fördelade på två bussar (första gången vi hade två bussar till samma resmål), på en heldagsutflykt mot Gränna och Visingsö.

Bild Lars Göran Bergman som ni ser vill Kronblom följa med till Visingsö och Gränna. 

Vädret var härligt, riktig försommar och alla var på gott humör. Den ena bussen for raka spåret till Gränna och Gyllene Uttern, medan den andra gjorde en avstickare för att hämta upp SPF:are i Askersund. På Gyllene Uttern, som ligger med en fantastiskt vacker utsikt vid Vättern, serverades vi kaffe och mycket goda smörgåsar under trevligt småprat med gamla och nya bekanta.  Efter pausen gick bussen åter till Gränna för en kortare promenad och självklart inköp av polkagrisar av olika format och med olika smaker.

Efter en kort färjetur över till Visingsö bänkade vi oss på restaurang Solbacken för en läcker lunch med sik till varmrätt och kaffe med kaka efter.

Två guider mötte upp vid restaurangen och tog varsin buss på en tvåtimmars tur runt Visingsö. Mycket kunniga och underhållande båda två och hela turen slutade i den vackra Brahe-kyrkan från1600-talet. Därefter fick vi chansen att handla lite fisk och avnjuta en glass i det härliga försommarvädret.

Med kosan ställd mot Örebro tog bussarna en ”Turistväg” istället för motorvägen, vilket uppskattades. I Ödeshög väntade ”Dinners” med kaffe och en väl tilltagen smörgås för att vi skulle orka med resan till Örebro.

Efter drygt tolv timmar var vi tillbaka på parkeringen vid Kronblom-statyn, till synes glada och nöjda med dagens resa.

Text Lena Wiklander och alla foto Lars Göran Bergman.

Ett TACK ! till alla som var med på resan och gjorde dagen till ett trevilgt minne.