NA 25 september

Mer lättläst här.

Gunilla Hedqvist, sekreterare i SPF Kamraterna, ger lokalpolisen Therese Beme en blomma för att hon kom till oss och pratade om bland annat bedrägerier mot äldre. FOTO: PRIVAT
ÖREBRO
SPF Kamraterna. SPF Kamraternas månadsmöte blev inställt. I stället ordnade vi en tipspromenad.
Denna gång höll vi till i Brunnsparken. Lars-Göran Bergman, vice ordförande, hälsade cirka 40 personer välkomna. Alla gick tipspromenaden där de flesta frågorna handlade om Adolfsberg.
Efter det att vi fikat vårt medhavda kaffe och delat ut priser till de som kunde mest om Adolfsberg fick vi besök av lokalpolisen Therese Beme.
Therese pratade om att bedrägerierna ökat så i vårt samhälle och då speciellt mot äldre. På tio år har bedrägerierna ökat med 114 procent. Den sociala provokationen är störst. Till exempel någon ringer från banken, försäkringsbolaget eller skattemyndigheten och behöver ditt kontonummer. Stor varning! Dom ringer aldrig och ber om dina nummer! Lämna aldrig ut dina personliga koder till någon du inte känner.
Vad det gäller fysiskt våld och rån så är vi seniorer minst utsatta. Det beror naturligtvis att vi håller oss hemma på kvällarna. Vi törs inte längre gå ut.
Denna gång var det extra roligt då Radio Örebro sände live från vår träff. Nerikes Allehanda var också på plats. De skrev ett helsides- reportage dagen efter som handlade om bedrägerier mot äldre.
Det blev en riktigt lyckad sammankomst.