NA 8 oktober

Vandring i Munkatorp

 

Mer lättläst här

SPF Seniorena Kamraterna. SPF Kamraterna hade en härlig vandring torsdagen den 1 oktober. Vi var 25 stycken som begav oss mot Munkatorp som ligger bakom Elektro Skandias stora lagerbyggnad längs med motorvägen mot Arboga. För en del av oss var det ett nytt vandringsmål. Vi vandrade på leder som gick mellan många kohagar och korna var lite nyfikna på oss.
Att hösten är på gång noterade vi. Många träd har börjat få höstfärgerna i gult, rött och brunt. Vandringen gick till Venastugan där vi hade en välförtjänt paus. Det smakade oerhört bra med den medhavda matsäcken. Så tog vi oss tillbaka mot bilarna. Denna gång gick stigarna rakt igenom kohagarna. Här passerade vi det riktiga Munkatorpet som är upprustat för att bli en friluftsstuga för allmänheten. Vi gick också förbi den fina upprustade ladan som kommun har kostat på för att det skulle bli restaurang och konferenslokal. Tyvärr satte Coronapandemin stopp för alla planer i år.
Väl framme vid bilarna hade vi gått drygt fem kilometer och var mycket nöjda. Tack till Viveca och Lars som var våra vandringsguider.