NA 29 maj

RAPPORTER FRÅN FÖRENINGAR I NA 29 MAJ 2022

Mer lättläst här

ÖREBRO
SPF Kamraterna: För andra gången var det dags för SPF Seniorerna Kamraternas Folkhälsovecka den 16-20 maj. Aktiviteterna lockade ett hundratal medlemmar under veckan. På måndagen träffades vi i Brunnsparken för en tipspromenad med frågor om kost. När vi kom i mål serverades kaffe och wienerbröd och en föreläsning av Erik Hellmén från rfSisu, sakkunnig inom nutrition (kostvanor.) På tisdagen kunde vi delta i ett gympapass med Friskis & Svettis vid Lilla scenen Brunnsparken.
Onsdagen ägnade vi åt fågelskådning under ledning av vår ciceron Björn Lorin. Vi utgick från Naturens Hus och vandrade till Rosenbergsstugan för förmiddagsfika med flera stopp under vägen för att se och höra kända och mindre kända fåglar.
På torsdagen spelade vi golf av olika slag. Dels en Texas Scramble på Gustavsviks golfbana och dels bangolf på Mosås Bangolf med kaffe och bulle efteråt.
Fredagens boule skulle ha ägt rum hos Sörbyängens bouleklubb, men på grund av regn flyttades aktiviteten till Vivallas boulehall. Där gavs instruktion i både teori och praktik, och det hela avslutades med lite matchspel. En trevlig och hälsosam vecka med både motion och social samvaro. Välkomna nästa år i maj!