Matresan 6 oktober

SPF Kamraterna Örebro.

Den 6 oktober var 53 deltagare från SPF Kamrater på en Matresa i södra Närke.Första stopp blev Karintorps tomater i Åsbro, där vi fick en berättelse om företaget samt att vi fick gå in i växthuset där det produceras 100 000 kilo Tomater/år. Sedan bar det av till Källsprångs gård Åsbro. Även där en berättelse om gårdens produkter de lockade med färdiga kassar till oss med deras produkter. Butiken var inte så stor, så vi fick handla i omgångar, samt att det blev förmiddagskaffe med tilltugg i deras växthus.
Efter det en kort resa till Stjärnsunds gård där vi fick en berättelse om gården. Även där handlades det flitigt. Nu var vi hungriga och åkte en tur rakt in i skogen till en häftig plats till Krogen som inte finns.
Maten som serverades var till stor belåtenhet och var såklart av närodlade Närkeprodukter. När vi var mätta och belåtna steg vi på bussen till Sibbetorps gård Pålsboda, äkta öl, där en mycket entusiastisk bryggare berättade om sina misslyckanden som till slut blev till en annan lyckad produkt.
Trevlig och god stämning präglade hela resan. Ett stort tack till vår chaufför som lotsades runt på smala grusvägar, samt stort tack till alla gårdar som tog emot oss.