Veckans program 16 -- 20 maj

Nu vill vi göra reklam för 2022 års Folkhälsovecka

Under denna vecka vill vi och SPF-förbundet inspirera till aktivitet och rörelse och öka kunskapen om vägen till ett hälsosamt liv och åldrande. Förbundet kommer att bjuda på intressanta digitala föreläsningar. Det kan handla om allt från träningstips till kostråd, läkemedel och samlevnad, hjärnan och psykisk hälsa, musikquiz och frågesport. Föreläsningarna kommer att sändas digitalt och även finnas tillgängliga i efterhand och länkas till vår hemsida.

Tema promenad, måndagen den 16 maj 

 

Vi träffas i Brunnsparken  vid Svalan kl 13.30. När du kommer i mål lyssnar vi till en föreläsning med Erik Hellmén, sakkunnig inom nutrition (kostvanor)  samtidigt som vi dricker kaffe. Tipspromenaden har blandade kluriga frågor om kost. 

Ingen förhandsanmälan.

Tema gympa, tisdagen 17 maj

Vi träffas vid Lilla scenen Brunnsparken  kl 13.30. Med hjälp av Friskis & Svettis erbjuds vi ett gympapass för seniorer. 

Ingen förhandsanmälan.

Tema fågelskådning, onsdagen 18 maj

Vi utgår från Naturens hus kl 9.00 för vår numera traditionella fågelskådardag  med ciceron Björn Lorin. Vi hoppas som vanligt få se och höra både kända och          mindre kända  sångfåglar under vandringen. Det blir många stopp innan vi kommer till Rosenbergsstugan för förmiddagsfika Ta med kikare, kamera, kaffe/te och mackor.

Ingen förhandsanmäla

Tema golf, torsdagen den 19 maj

Vi spelar på Gustavsviks golfbana första boll kl 8.50. Spel Texas Scramble 4:a utslag  per spelare ska räknas, övriga valfritt vem.  Alla spelar vidare från den valda bollen. Damer spelar från tee 40 och herrar från 47.

Ops. föranmälan krävs

Tema bangolf, torsdagen den 19 maj

Vi träffas kl 13.30 vid Mosås Bangolf. Alla startar  samtidigt. Pris 50 kr inklusive kaffe och bulle. Max antal är 48 st.                                                                                 

Ops. föranmälan krävs

Tema boule, fredagen den 20 maj

 

 Vill du pröva på att spela boule? Letar du efter en idrott som är både utmanande och rolig och inte kräver en massa utrustning så ska du prova på boule.Vi är inbjudna till en provapådag av Sörbyängens Bouleklubb  kl 11-14                                                                                                                                                                 

Ops. föranmälan krävs

Se hela inbjudan för vår folkhälsovecka klicka här