Corona info i Örebro län och Folkhälsomyndigheten

 

Så ser vaccinplaneringen ut för vecka 18

 Publicerad: 2021-04-30 12:51

Under vecka 18 vaccinerar Region Örebro län med 13 000 doser vaccin. Telefonbokningen är enbart öppen för personer som är födda 1956 och tidigare. För dem finns 5 000 telefontider att boka måndag till fredag. Övriga prioriterade grupper ska boka tid digitalt.
 

Under vecka 18 kommer Region Örebro län att vaccinera med 13 000 doser vaccin på vaccinationsmottagningarna. Vaccinet fördelas både till dem som får första och andra sprutan. Personer som är födda år 1961 och tidigare är i den prioriterade grupp som erbjuds vaccin och kan boka tid. Även vårdpersonal som arbetar nära patienter erbjuds vaccin.

Nu gör regionen en satsning för att vaccinera färdigt personer som är äldre än 65 år. Måndag till fredag reserveras 5 000 telefontider enbart för den gruppen och telefonbokningen kommer endast att vara öppen för dem som är födda 1956 och tidigare. Andra prioriterade grupper ska boka digitalt via 1177.se.

Samtidigt som vaccinationen av de prioriterade grupperna som vaccineras nu pågår planerar regionen för nästa steg.

– Nu planerar vi för nästa grupp i fas tre, då ska personer som är i riskgrupp erbjudas vaccin. Det är inte aktuellt att öppna för nästa grupp förrän vi ser att merparten av dem som erbjuds vaccin nu har en tid för vaccinering, säger Erik Fredholm, ansvarig apotekare i Region Örebro län. 

 

Klicka på den blå texten.

Vaccinplaneringen för 65 eller äldre i Region Örebro län  

Skriv ut hälsodeklarationen och fyll i den slipper du göra det på plats.

Preliminär tidsplan för vaccination Klicka på länken 

Preliminär tidplan för vaccination mot covid-19
OBS! Tidplanen kan förändras beroende på tillgången av vaccin Mer info om vaccination mot covi-19 

För tidsbokning av vaccination är det telefonnumret 019-602 80 00 som gäller. Den som vill boka elektroniskt går in på internetadressen 1177.se och bokar där. Här är läken till 1177 klicka på länken nedan.

Till dig som vaccinerar dig mot covid-19 

 Lyssna eller läs 

Regionörebrolän hälsa och vård

Folkhälsomyndigheten