Träffar 2021

Nya tag i höst!

SPF Lilla Paris planerar nu för en normal verksamhet efter sommaren och hoppas och tror att Corona ska ha dragit sig tillbaka. Vi har haft många tittare på våra sändningar på Youtube men det kan aldrig ersätta fysiska möten.

Vi träffas på Vallgatelogen igen, efter flera års bortavaro. Vi hyr av Par Bricole som tagit över fastigheten. Lokalerna passar vår verksamhet och vi ser fram mot detta.

2021-09-21

Höstens andra möte ägnades åt mode. Tre kända modeaffärer i Vänersborg visade upp de senaste nyheterna. Det var Zalza, Scooz och Lundborgs. Årets färg är huvudsakligen brunt i olika nyanser men gärna med röda inslag,

Föreningens medlemmar, fyra damer och tre herrar, visade upp kläder och skor och de tre affärsinnehavarna kommenterade. Det fanns även möjlighet att titta på kläderna efteråt.
Föreningens ordförande tackade alla med blommor.

2021-09-07

Äntligen fick SPF:s medlemmar åter träffas fysiskt och det i en nygammal lokal som passar vår verksamhet perfekt. Den gamla IOGT-logen på Vallgatan har nu tagits över av Par Bricole och heter nu PB-huset.

SPF Lilla Paris första medlemsmöte för hösten var ett upptaktsmöte där vi pratade om höstens alla verksamheter. Siv Gustavsson, som är distriktsordförande, berättade om vad som händer i förbundet. Vi har en ordförande Eva Eriksson och en generalsekreterare Peter Sikström som båda jobbar förtjänstfullt för oss pensionärer. Lise-Lotte Brennelid berättade om SPF:s ganska omfattande Boule-verksamhet. Ausma Pavulans redogjorde för föreningens alla studiecirklar.

Underhållning bjöds på av Gunnar Henriksson (gitarr) och Ingemar Stenström (piano). De spelade många gamla godingar från jazzens storhetstid. Det var mycket uppskattat.

Ordförande Ausma Pavulans ledde mötet och kunde avslutningsvis tacka ett 60-tal medlemmar som var med.


Ingemar och Gunnar spelar. Foto Dag Ekström.

Hjärnkoll
1 september 2021

I SPF Seniorerna Norra Älvsborgsdistriktets tävling ”Hjärnkoll” deltog tre av våra medlemmar, Erwin Ljunggren, Annette Bogren och Gunilla Ramströmer med den äran. Tävlingen ägde rum på Bygdegården, Lindåsgården i Upphärad. Vi bjöds på korv med bröd och i pausen kaffe med dopp.

Tävlingen blev mycket rafflande då det när de 16  frågorna besvarats tre av lagen, Lilla Paris, Ale och Skepplanda-Hålanda hade samma antal rätt svar. Det krävdes tre utslagsfrågor, på den sista vem som kom närmast med rätt antal invånare i Sverige 1950. Skepplanda-Hålanda vann, men Lilla Paris kom på en hedrande silverplats. Lite roligt var också att två av våra medlemmar vann på lotteriet.

Vi tackar värdarna för allt arbete med förtäring och övriga insatser.

Lär mer här...


SPF Seniorerna Lilla Paris lag

18 maj 2021
SPF Lilla Paris avslutade vårens medlemsmöten med en Corona-säkrad friluftsdag på Sjövallen. Ett 30-tal medlemmar slöt upp för korvgrillning, tipspromenad och en efterlängtad social gemenskap.

På grund av pandemin har vårens träffar varit digitala.

20 april 2021Dag Ekström framträdde och underhöll med visor till gitarr och ett flertal roliga historier. Han visade många vackra naturbilder. Det blev ett mycket uppskattat och trivsamt framträdande.

Se i efterhand här...

23 mars 2021


Stig Görrel


Portalen är ett av många byggnadsverk som Stig uppfört till universitetet i Bagdad Irak


Stigs företag sålde Volvos entreprenadmaskiner i Saudiarabien

Den 23 mars berättade Stig Görrel om sitt innehållsrika liv som entreprenör i Sverige och Mellanöstern. Han har varit ansvarig för mycket stora projekt i bland annat Saudiarabien.

Se i efterhand här...

9 mars 2021


Per Ahlenius


Gunnel Jende

Födelseböcker ger underlag för forskningen

Den 9 mars var temat "Släktforskning är spännande". Per Ahlenius, Lena Malmlöf Hummerhielm och Gunnel Jende berättade på ett underhållande sätt om släktforskning. Föredraget blev så uppskattat att en uppföljning planeras.

Se i efterhand här...

Årsmöte 23 februari 2021

9 februari 2021


Dagens möte var digitalt. Kyrkoherden Owe Johansson oss och 9 damer på en resa till Jordanien, som är en monarki med ca 10 miljoner invånare. Efter en inblick i konungadynastin startade resan i Köpenhamn.
Torsdag kväll 24 april 2014 landande man i huvudstaden Amman.
Landet består i stort sett av klippor, berg och öknar förutom den bördiga Jordandalen. Det fanns dromedarer överallt, man såg många beduintält och noterade att beduiner är ett stolt och vackert folkslag. Gästfriheten är stor, det bjuds på väl kryddad mat på get-eller fårkött och kaffe som innehåller kardemumma.
Under den veckolånga vistelsen gjordes flera utflykter bl a till den kända klippstaden Petra, som man nådde genom en trång passage, Romerska teatern, Philadelphia, Mesa-stenen med sumerisk skrift, staden Irbid, ruinstaden Gadara, Dekapolis och många fler intressanta platser.
En av dagarna besöktes berget Nebo där det i samband med utgrävningar hittats en stor basilika. I en mosaikfabrik för handikappade ungdomar tillverkades tavlor och bord. I en kyrka kunde en karta av Jerusalem skönjas på golvet. På marknaden i Amman på marknaden visades bl a rosa kycklingar upp!
Vi fick besöka det beduinska tältlägret som byggdes inför filmen Lawrence of Arabia. Sista dagen gottade man sig i Döda havet, på vilket man flöt som en kork. Hela resan kan ses via SPF Lilla Paris hemsida
Ordf Ausma Pavulans tackade med en digital rosbukett.

Se i efterhand här...