Träffar 2021

Uppdaterades: 09 april 2021

Pandemin härjar och årets träffar har varit digitala.

23 mars 2021


Stig Görrel


Portalen är ett av många byggnadsverk som Stig uppfört till universitetet i Bagdad Irak


Stigs företag sålde Volvos entreprenadmaskiner i Saudiarabien

Den 23 mars berättade Stig Görrel om sitt innehållsrika liv som entreprenör i Sverige och Mellanöstern. Han har varit ansvarig för mycket stora projekt i bland annat Saudiarabien.

Se i efterhand här...

9 mars 2021


Per Ahlenius


Gunnel Jende

Födelseböcker ger underlag för forskningen

Den 9 mars var temat "Släktforskning är spännande". Per Ahlenius, Lena Malmlöf Hummerhielm och Gunnel Jende berättade på ett underhållande sätt om släktforskning. Föredraget blev så uppskattat att en uppföljning planeras.

Se i efterhand här...

Årsmöte 23 februari 2021

9 februari 2021


Dagens möte var digitalt. Kyrkoherden Owe Johansson oss och 9 damer på en resa till Jordanien, som är en monarki med ca 10 miljoner invånare. Efter en inblick i konungadynastin startade resan i Köpenhamn.
Torsdag kväll 24 april 2014 landande man i huvudstaden Amman.
Landet består i stort sett av klippor, berg och öknar förutom den bördiga Jordandalen. Det fanns dromedarer överallt, man såg många beduintält och noterade att beduiner är ett stolt och vackert folkslag. Gästfriheten är stor, det bjuds på väl kryddad mat på get-eller fårkött och kaffe som innehåller kardemumma.
Under den veckolånga vistelsen gjordes flera utflykter bl a till den kända klippstaden Petra, som man nådde genom en trång passage, Romerska teatern, Philadelphia, Mesa-stenen med sumerisk skrift, staden Irbid, ruinstaden Gadara, Dekapolis och många fler intressanta platser.
En av dagarna besöktes berget Nebo där det i samband med utgrävningar hittats en stor basilika. I en mosaikfabrik för handikappade ungdomar tillverkades tavlor och bord. I en kyrka kunde en karta av Jerusalem skönjas på golvet. På marknaden i Amman på marknaden visades bl a rosa kycklingar upp!
Vi fick besöka det beduinska tältlägret som byggdes inför filmen Lawrence of Arabia. Sista dagen gottade man sig i Döda havet, på vilket man flöt som en kork. Hela resan kan ses via SPF Lilla Paris hemsida
Ordf Ausma Pavulans tackade med en digital rosbukett.

Se i efterhand här...

Publicerades: 19 februari 2021 Uppdaterades: 09 april 2021