Kören

Medlemsmöte i musikens tecken den 1 november 2022

Läs reportage från mötet här ... Se körens medverkan i nedanstående video. 

 

Konsert på museet den 11 maj 2022


Se videon ...

Vår, kärlek och gamla godingar med SPF-kören Lilla Paris.

SPF-kören Lilla Paris hade en stor och varierad konsert på muséet den 10 maj. Temat var ’Vår, kärlek och gamla godingar’. Där fanns bland annat vårsånger, pianosolo, jazz och Gluntar.

SPF-kören Lilla Paris är en blandad kör med stämmorna sopran, alt, tenor och bas allt under ledning av den erfarne och uppskattade körledaren Ingemar Stenström.

Kören inledde med några vårsånger. ’Glad såsom fågeln’ är en given vårsång. Ulla Björnheden fortsatte med att spela några stycken av Schubert. Det var inga lätta stycken men Ulla klarade det charmant. Det blev en stor applåd.

Kören sjöng fyra sånger med vårtema. ’Danse mot vår’ är en norsk visa och texten lästes inledningsvis på klingande norska av körens norska medlem Åse.

Därefter blev det jazz-time. Gunnar Henriksson, gitarr, och Ingemar Stenström, piano, spelade två klassiker från ”The great American songbook”. Det svängde härligt om ’All of me’ och ’I’m in the mood of love’.

Så blev det dags för kören igen som sjöng fyra sånger. Bland annat Birger Sjöbergs ’Aftontankar vid Fridas ruta’. Den blev en hyllning till att det nu är 100 år sedan ’Fridas bok’ kom ut på marknaden och gjorde stor succé.

Björn Börjesson berättade lite om Gunnar Wennerberg och presenterade Gluntsångarna Ingemar Stenström, glunten, och Per Ahlenius, magistern. Gluntarnas pianoackompanjemang är viktigt och det exekverades av Ausma Pavulans. Det blev två gluntar, dels ’En månskensnatt på Slottsbacken’ och dels ’En solnedgång i Ekelundshofs-skogen’.

Körledaren Ingemar Stenström har vid 90 års ålder och 17 år som körledare bestämt sig för att träda tillbaka. Ingemar är vid god vigör, vilket han visade under konserten, men han ville ändå slippa ansvaret som ledare. Ausma Pavulans tackade Ingemar för alla dessa framgångsrika år. Ingemar är och har varit en mycket uppskattad körledare. Ausma överräckte en överdådig blomsterlåda som tack från hela kören. Ingemar tackade för den uppskattning som visades honom och sade att den var ömsesidig.

Efter avtackningen avslutade kören med tre visor. Bland annat ’Vad det är skönt när Plantaget är grönt’. En text skriven av Gilbert Karlsson, en körmedlem. Melodin är den kända ’Sakta vi gå genom sta´n’ som sjöngs av Monica Zetterlund.

Konserten uppskattades av både publik och kör. Den blev mycket lyckad.


Körledare Ingemar Stenström


Sångarglädje


Ingemar Stenström och Per  Ahlenius sjunger ett par sånger ur Gluntarne av Gunnar Wennerberg.


Gunnar Henriksson och Ingemar Stenström spelar bl.a. In the Mood.


Ausma Pavulans tackar Ingemar för att han lett kören i 17 år.


Ingemar, som slutar som körledare, tackar kören.

Konsert i Coronatid med SPF Seniorerna Lilla Paris.

Den 8 juli 2020 framförde delar av kören och ukulelegruppen en liten underhållningskonsert på äldreboendet Björken i Vänersborg. Det blev ett antal klassiska visor och låtar såsom 'Fattig bonddräng', 'Inbjudan till Bohuslän'. 'Fröken Fräken' med mera. Konserten blev uppskattad.

Det var kanske litet kallt för att vara en sommardag men solen sken och de boende kunde komma ut till atriumgården där konserten gick av stapeln. Naturligtvis hade både de boende och de sjungande och spelande tagit ut vederbörliga Corona-avstånd till varandra.


Vi musicerar på Björken

Vi spelade även på Solängen och Lindens äldreboende under hösten. Den 17/10 uppträdde delar av ukulelegruppen och kören på Dalaborgsparken.


På Dalaborgsparken

Lilla Paris kör sjöng på museet tisdagen 21 maj 2019. Läs mer >>>

Kören sjunger

Den 20 mars 2018 sjöng kören på påskfesten. Bl.a. sjöng vi "Det finns en fager blomma". Se här ...

Kören reser

Den 19 april 2017 åkte Lilla Pariskören med buss till Karlstad för att besöka Lars Lerinmuséet. På vägen till Karlstad gjorde man ett första stopp vid Nyängen där man trotsade regnet och intog medhavt kaffe samt gott fikabröd som arrangörerna av resan bakat. Bagarna tillika arrangörerna av resan var Ann-Margreth Stenström, Annika Ahnfelt och Kerstin Lång. Tillsammans hade de planerat en rundtur i Karlstad med en ypperlig guide och sedan intogs lunch på museet. På Lars Lerinmuséet fick man guidning och en inblick i Lars Lerins liv. I bussen på hemfärden tackade Gunnar Henriksson de tre damerna för allt arbete de lagt ner på att ordna en trevlig avslutning av köråret.


Vi väntar på en presentation av museet.


På en rundvandring ser vi fantastiska verk av Lars Lerin


Vi väntar på bussen som ska köra oss hem efter en givande dag