Två veckor med mycket boule

Det började den 22 augusti med bortamatch mot Bengtsfors PRO i Norra Dals Boulserie, oavgjort 8-8.

Dagen efter bar det iväg till Hammarö för det årliga mötet med deras SPF-are. Vi var 22 spelare, fördelade på 6 3-mannalag som mötte 6 Hammarö-lag och övriga 4 spelade tillsammans med Hammarö´s övertaliga spelare. Som vanligt stod ett välsmakande kaffebord dukat i föreningslokalen vid vår ankomst. Mätta och belåtna åkte eller gick vi sedan alla, drygt 50-talet, till boulebanorna Där utkämpades 18 matcher och som slutsegrare stod hemmalaget med 19 - 17. Efter lite "eftersnack" tackade vi för en välarrangerad heldag och hoppas få se Hammaröiterna på Hanebol nästa år. Flera av de våra förlängde utflykten genom att ta hemvägen via någon restaurang eller ett café.

Fredagen äntrade 15 förhoppningsfulla boulare bussen för att fara till Vetlanda där årets förbundsmästerskap i boule väntade lördag-söndag. Drygt 100-talet 3-mannalag i klasserna Dam, Herr och Mix var samlade. Försöken att boka rum påbörjades i mars och slutade med att Nässjö blev vår bas. Vi deltog med 2 herrlag och 3 damlag, varav det ena hade en silverplats från fjolåret att försvara. Lördagen spelades 4 matcher och söndag förmiddag 2. De 8 bäst placerade i respektive klass gick vidare till söndagseftermiddagens slutspel. Tyvärr gjorde vi ett mindre lyckat mästerskap, vår bästa placering blev en nittonde plats för damlaget Astrid Mattsson, Eva Karlsson och Kerstin Gråberg. Våra motgångar fick uppvägas av det vackra vädret och de fina arrangemangen och vår egen samvaro på kvällarna.

Tisdagen den 29 var det match igen i bouleserien, nu mot Ånimskog på hemmaplan. Det blev en spännande tillställning. Ånimskog inledde med att ta ledningen med 3-1 i första omgången, andra omgången vann Åmål med 4 -0 och tredje med 3-1. I fjärde omgången kom Ånimskog närmare och närmare och var en vinst från att nå oavgjort. I tabeller ligger vi kvar på fjärde plats.

Onsdagen avgjordes distriksmästerskapet i dubbel i Vänersborg. Vi representerades av lagen Elsa Halldan/Kjell Johansson och Mona Härd/Gun Andersson, varav de förstnämnda hade en silvermedalj från fjolåret att försvara. Tyvärr slutade båda lagen på nedre halvan i resultatlistan.

Fredag 1 september fortsätter träningen som vanligt.

2017-08-30

Arne