Välkommen till SPF Seniorerna Lilla Edetbygden

  Aktuell information från föreningen

  Läs här

  Kommunens Digitala Fixare Få hjälp med IT problem i vardagen

  Förmåner

  Folkhälsoveckan Lite bilder

  Kolla här

Mötesglädje istället för ensamhet

Snart går vi i mål i arbetet med att färdigställa appen ”Mötesglädje”. Under våren 2023 kommer den att invigas och lanseras. Vi har utbildat 24 cirkelledare som är redo att utbilda SPF Seniorernas medlemmar, men det behövs ännu fler.

SPF Seniorerna på dialogmöte hos SVT

Hur seniorer porträtteras i media liksom att bakgrundsljud gör det svårt att tillgodogöra sig de program som sänds i TV är något som många medlemmar hör av sig till förbundet om. Därför är vi mycket glada över SVTs inbjudan till ett dialogmöte om just synligheten och tillgänglighet, säger Peter Sikström, generalsekreterare SPF Seniorerna.

Äldrediskriminering på dagordningen hos DO

SPF Seniorerna har mött Diskrimineringsombudsman Lars Arrhenius för att tala äldrediskriminering. DO inleder under hösten 2022 en rad dialoger med civilsamhället för att ta del av kunskap och erfarenheter om diskriminering.

Hemtjänst ska vila på vetenskap och beprövad erfarenhet

SPF Seniorerna har svarat på regeringens remiss av förslaget till ny äldreomsorgslag. I stort stöder förbundet förslagen i utredningens betänkande, men vi saknar vissa delar.

Kritiken: Grundskydd för pensionärer har blivit ett lapptäcke

Dagens grundskydd med garantipension och bostadstillägg för pensionärer har blivit ett lapptäcke. Det anser Pensionsmyndigheten i en kritisk rapport.

Tunnelraset – 57 år senare

Hösten 1965 inträffade ett dramatiskt ras i Stockholm. Två unga män blev instängda fyrtio meter under jorden. Räddningsaktionen direktsändes i tv, alla följde händelseförloppet. Seniorens Annika Hagström var en av journalisterna på plats. Nu, ett halvt sekel senare träffas hon och två av huvudpersonerna igen.

Fack och arbetsgivare: Behåll Äldreomsorgslyftet

Satsningen på att höja kompetensen inom äldreomsorgen genom det statligt finansierade så kallade Äldreomsorgslyftet kan komma att frysa inne.

En vän på recept

Att ha en kontaktperson för att förhindra social isolering är en rättighet enligt lag. Men hittills är det inte särskilt många äldre som fått ta del av den möjligheten. Det vill man i Göteborg ändra på med hjälp av projektet Seniorvän. Läs mer nedan och möt Ann-Sofi och Gunilla samt Monika och Reine.

Regeringen böjer sig för stenhårda kritiken

Regeringen kunde inte säkra tillgången på skyddsutrustning för vård och omsorg under pandemin. Det konstaterar Riksrevisionen - och regeringen håller med.

Nyheter från Norra Älvsborgsdistriktet

Julhälsning

 • Läs mer
 • 2022-11-30T11:57:14.0000000+00:00

Mellerud 4 i hemtjänst index

 • Läs mer
 • 2022-11-26T18:47:17.0000000+00:00

Rapport digital delaktighet

 • Läs mer
 • 2021-12-21T10:20:26.0000000+00:00

Skepplanda-Hålanda firar 50 år

 • Läs mer
 • 2021-10-30T11:02:16.0000000+00:00

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser