Hemlig resa våren

Uppdaterades: 22 december 2018

SPF Solvändans populära hemliga resa

Även i år fyllde SPF Solvändan två bussar med resesugna pensionärer. Efter att vi lämnat Rasta i Kalmar var frågan om det skulle bära av söderut, norrut eller västerut? Denna gång blev det norrut. Efter Fårbo vek vi av mot Vimmerby och då trodde vi att det var Astrid Lindgrens värld vi skulle besöka men i Tuna styrdes kosan mot Virums älgpark. Här blev det förmiddagskaffe med fralla innan det bar av i öppna militärjeepar ut i älgparken. Det blev en upplevelse som heter duga. Älgarna stack in sina huvuden i de öppna fordonen och de som vågade kunde klappa och mata djuren, någon till och med pussade en älg. För en del var det kanske inte ett så trevligt möte med närgångna älgar medan andra var mycket roade av safarituren. Det finns 11 älgar i parken, två nyfödda kalvar, äldst är tjuren Harald som är 15 år. Tjuren Erik, kommande avelstjur, betingar ett värde på ca 75 000 kr.

Resan fortsatte mot Vimmerby och lunch på Åbro bryggeri där vi även fick en guidning genom bryggeriet som startade 1856 och idag ägs sedan flera generationer av familjen Dunge. Efter detta bar det av söderut och i Högsby stannade vi till för att bli guidade i Greta Garbo-museet. Mycket intressant om hennes liv men lite kort om tid här. Innan hemfärd var det dags för eftermiddagsfik med fralla och god kaka.

Vi stannade till i Ålem för den sedvanliga mycket omtyckta speciella lotteridragningen där alla är vinnare.

Ett stort tack till SPFs resegrupp, som representerades av Lena Engström och Irene Sandholm, som arrangerade denna mycket trevliga resa. //GN

Publicerades: 22 december 2018 Uppdaterades: 22 december 2018