* Maj 2019

Uppdaterades: 09 maj 2019

Kroppkakekalas med SPF Seniorerna Solvändan i Norra Möckleby bygdegård

Bilder finns under galleri

Den ansvariga kommittéen för maj månadsmöte hade gjort ett gediget arbete med att få plats för alla de närmare 150 SPFare som anmält sig till att delta i kroppkakekalaset.

Mötet inleddes med att Anders Jonsson hälsade alla välkomna för att därefter gemensamt sjunga SPF-sången. Så var det dags för servering av kroppkakor med tillbehör. Köerna blev långa men allt flöt på mycket smidigt om än lite trångt mellan borden. Därefter bjöd SPF-kören och Färj´klickarna på en vårlig musikalisk underhållning under ledning av Ketty Ingvarsson som spelade på keyboard. Östollarna gjorde, som Svante Wennberg påpekade, smärre "störande inslag" under sångerna som till exempel när kören sjöng om Rönnerdahl, då kom Rönnerdahl indansande med sin gitarr. Östollarna framträdde även under sångerna om Gamle Svarten, Käre John och Klas-Göran .

När kören sjöng Mamma är lik sin mamma gjorde Lola ett bejublat framträdande som en nitisk städerska som hade svårigheter med de moderna städredskapen samt hade lite problem med att söka jobb via annons.

Så var det dags för kaffe och kaka samt information från styrelsen och från rese- och studieansvariga ledare. Ketty och Filip ledde en stunds allsång innan det blev lotteridragning.

När bord och stolar plockats undan var det dags för lite motionsdans till Jan-Eriks toner. //GN

Publicerades: 09 maj 2019 Uppdaterades: 09 maj 2019